Sports Βusiness

Premier League, Serie A και Bundesliga «σπάνε» τα ταμεία με μεταγραφές άνω του ενός δις, πριν μπει ο Ιούλιος!

Premier League, Serie A και Bundesliga «σπάνε» τα ταμεία με μεταγραφές άνω του ενός δις, πριν μπει ο Ιούλιος!
Πριν να ξεκινήσει για τα καλά το φετινό καλοκαίρι, στο Top-των  ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έχουν ξοδευτεί περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Τα «ηνία», προφανώς, στην Premier League.
Σχετικά Άρθρα
Καλοκαίρι, μεταγραφές, χορός εκατομμυρίων. Το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ ίσως «έσπασε» τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική παράδοση, αλλά το προαναφερθέν τρίπτυχο, όσο υπάρχουν επαγγελματικά σωματεία, δεν πρόκειται να αλλάξει. 
 
Το φετινό καλοκαίρι δεν ξεφεύγει από τον κανόνα και παρότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από το «επίσημο» τέλος της σεζόν 2021/22 με τον τελικό του Champions League, κάποιες ομάδες δεν έχασαν χρόνο και προχώρησαν σε μεταγραφές, βάζοντας, μάλιστα, το «χέρι» πολύ βαθιά στην τσέπη.
 
Η Λίβερπουλ απέκτησε τον Ντάργουιν Νούνιες, η Ρεάλ Μαδρίτης «χρύσωσε» τον Ορελιέν Τσουαμενί και η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τη «βόμβα» Χάαλαντ
 
Όπως γίνεται αντιληπτό από αυτές τις τρεις μεταγραφές και μόνο, η Premier League εκτός από τον χαρακτηρισμό ως το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, επιβεβαιώνει και αυτόν του ακριβότερου!
 

Έως την 25η του Ιουνίου του 2022, οι ομάδες του «Νησιού» έχουν ξοδέψει ήδη 448,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 37% όσων χρημάτων έχουν δοθεί για μεταγραφές στο Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ναι, Λίβερπουλ και Σίτι διέθεσαν το μεγαλύτερο μέρος, αλλά υπάρχουν ομάδες που αθόρυβα προχώρησαν σε σημαντικές και ακριβές προσθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λιντς με 58 εκατ. και η Άστον Βίλα με 54,5.
 
Με αρκετά μεγάλη διαφορά, ακολουθούν Serie A και Bundesliga, με 285 και 220 καθεμία. Στο ιταλικό πρωτάθλημα ξεχωρίζει η οριστική απόκτηση του Φεντερίκο Κιέζα από τη Γιουβέντους έναντι 40 εκατ. ευρώ, ενώ στο γερμανικό, αυτή του Σαντιό Μανέ με 32 εκατ. από την Μπάγερν Μονάχου.
 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η La Liga, με τη μεταγραφή του Ορελιέν Τσουαμενί στη Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελεί περίπου το 56% των 142 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί πριν καν μπει ο Ιούλιος. 
 
«Φτωχός συγγενής» της λίστας είναι η Ligue 1, όπως αναμενόταν, με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του Νούνο Μέντες έναντι 38 εκατ. ευρώ, αλλά τη Μαρσέιγ να έχει ξοδέψει τα περισσότερα (43 εκατ.)! 
 

Βέβαια, άπαντες γνωρίζουν πως αν οι Παριζιάνοι αποφασίσουν να «ανεβάσουν» ταχύτητα στο μεταγραφικό παζάρι, ίσως η συγκεκριμένη λίστα να έχει άλλη «εικόνα» στα τέλη του Ιουλίου.

Πηγή: marca.com
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0