Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Μετακόμιση στο Ολυμπιακό Στάδιο σημαίνει απώλεια χρημάτων και… ανακατατάξεις

Μπαρτσελόνα: Μετακόμιση στο Ολυμπιακό Στάδιο σημαίνει απώλεια χρημάτων και… ανακατατάξεις

Οι απαραίτητες εργασίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης προτού η ομάδα «μετακομίσει» εκεί, οι οποίες περιλαμβάνουν μέχρι και την ανακατάταξη των συγκοινωνιών!

Το «αντίο» στο Καμπ Νόου είπε για τον επόμενο χρόνο η Μπαρτσελόνα καθώς, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (21/6,) οι «μπλαουγκράνα» θα… μετακομίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης. Μια τέτοια κίνηση θα κοστίσει φυσικά στον σύλλογο, με τα έξοδα να φτάνουν μέχρι και τα 20 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία της ομάδας με τη La Liga πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρείας διαχείρισης γηπέδων Barcelona de Serveis Municipals και εξασφαλίζει στη Μπαρτσελόνα τη χρήση του κύριου χώρου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων το 1992 μεταξύ του Αυγούστου 2023 και του Μαΐου 2024. Το στάδιο θα έχει χωρητικότητα περίπου 55.000 θέσεων και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται επίσης εκεί.

Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή αξιολογεί ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν στο Estadi Olímpic, που ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να καλύψει τις ανάγκες των διαφόρων διοργανώσεων στις οποίες αγωνίζεται η ομάδα. Αυτές οι επενδύσεις θα πληρωθούν από τον σύλλογο, με τον ίδιο να αναμένει ότι η μετακόμιση στην περιοχή Μοντζουίκ της πόλης θα κοστίσει μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των φιλάθλων στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Μπαρτσελόνα επεξεργάζονται ένα σχέδιο κινητικότητας για να βελτιώσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, έχοντας σχεδιάσει υπηρεσίες συντήρησης και ασφάλειας για να εξασφαλίσουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στην περιοχή. Αυτό από μόνο του αναμένεται να κοστίσει 7,2 εκατ. ευρώ, το 64% των οποίων θα βαρύνει τον σύλλογο και το υπόλοιπο 36% το Δημοτικό Συμβούλιο.

Estadi_Olímpic_Lluís_Companys_-_Barcelona_Spain_-_Jan_2007.jpg

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, με τη σειρά του τόνισε πως:

«Η Μπαρτσελόνα δεσμεύεται να προσαρμόσει τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και να εξασφαλίσει την άνεση των μελών και των φιλάθλων μας την ημέρα του αγώνα. Θα εκσυγχρονίσουμε διάφορες υπηρεσίες και βοηθητικούς χώρους όπως η αίθουσα τύπου, τα αποδυτήρια και ο εσωτερικός χώρος στάθμευσης.

Μιλάμε για τον εμβληματικό χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Μιλάμε για ένα διεθνές σύμβολο της πόλης και θα θέλαμε η σεζόν μας εδώ, 2023-24, να γίνει αυτό το γήπεδο το επίκεντρο των οπαδών της Μπάρτσα, κοινό με αυτή τη μεγάλη πόλη που είναι η Βαρκελώνη.

Όλα τα μέλη και οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που θέλουν να έρθουν στο γήπεδο θα μπορούν να το κάνουν μέσω ενός δημοκρατικού συστήματος εκ περιτροπής, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να είναι εδώ στο Estadi Olímpic».

Η Μπαρτσελόνα είχε αρχικά αποκαλύψει την πρόθεσή της να μετακομίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Απρίλιο, καθώς ο σύλλογος ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τις κατασκευαστικές εργασίες στο Καμπ Νόου.

Η έδρα των «μπλαουγκράνα» πρόκειται να υποβληθεί σε μια σειρά αναβαθμίσεων ως μέρος του έργου Espai Barça των 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από τα μέλη του συλλόγου τον Δεκέμβριο. Οι εργασίες για την επέκταση της χωρητικότητας του σταδίου, σε περίπου 105.000 θέσεις, έλαβαν το «πράσινο φως» μετά τη χορήγηση άδειας από τη Διοικούσα Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαρκελώνης.

Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα επιδιώξει να επεκτείνει το Ολυμπιακό Στάδιο πέρα ​​από τη χωρητικότητα των 55.000 ατόμων, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να πιστεύουν ότι ένας σημαντικός αριθμός μελών της μπορεί να επιλέξει να εξαιρεθεί από τα εισιτήρια διαρκείας για την περίοδο 2023-24, διασφαλίζοντας επομένως την η παρούσα χωρητικότητα θα είναι επαρκής.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0