Sports Βusiness

La Liga: Ο Ετό και μία 11αδα... υπέρλαμπρων φοροφυγάδων

La Liga: Ο Ετό και μία 11αδα... υπέρλαμπρων φοροφυγάδων
Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Σαμουέλ Ετό καταδικάστηκε (με αναστολή) για φοροδιαφυγή στα χρόνια της ενεργής του δράσης, το BN Sports ανακάλεσε αντίστοιχες περιπτώσεις αστέρων... made in La Liga.

Κάθε ιστορία έχει διπλή όψη και το ίδιο ισχύει με τους περιβόητους φοροφυγάδες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει το επιχείρημα ότι η ο δείκτης που επιβάλλει η εγχώρια κυβέρνηση αποτελεί την υψηλότερη ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα, με τους αμειβόμενους να καταβάλουν το 52% του μισθού τους. 

Είναι αρκετός αυτός ο λόγος για να οδηγήσει έναν σούπερσταρ στην παρανομία; Σε καμία περίπτωση. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που κατά την διάρκεια της θητείας τους είχαν τα υψηλότερα συμβόλαια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Σαμουέλ Ετό όμως δεν πτοήθηκε και ανάμεσα στο 2006 και το 2009 υπέκρυψε συνολικό ποσό 3,8 εκ. ευρώ. Έπειτα από πολύχρονες έρευνες και με την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών, με αναστολή... όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του. 

Είδωλα και κορυφαίοι διαχρονικά ποδοσφαιριστές που παρέκαμψαν τον νόμο στον βωμό της απληστίας. Από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις τον Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, μέχρι άλλες που ξεχάστηκαν γρήγορα. Με προπονητή τον μαέστρο της άμυνας, ο οποίος για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα άκρως επιθετικό 3-4-3.

Τερματοφύλακας

Ίκερ Κασίγιας - 2,08 εκ. ευρώ 

Αμυντικοί 

Χαβιέ Μασεράνο - 1,61 εκ. ευρώ

Ζεράρ Πικέ - 2,65 εκ. ευρώ

Μαρσέλο - 545,73 χιλ. ευρώ

Μέσοι

Λούκα Μόντριτς - 950 χιλ. ευρώ

Άνχελ Ντι Μαρία - 1,33 εκ. ευρώ

Χάμες Ροντρίγκεζ - 12,89 εκ. ευρώ

Λιονέλ Μέσι -  5 εκ. ευρώ

Επιθετικοί

Νεϊμάρ - 18,93 εκ. ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο - 17,75 εκ. ευρώ

Ρανταμέλ Φαλκάο - 6,06 εκ. ευρώ

Προπονητής 

Ζοζέ Μουρίνιο - 3,12 εκ. ευρώ

Η σχηματική αποτύπωση
lineup123.png

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0