Sports Βusiness

Ίντερ: The Art of the Deal

Ίντερ: The Art of the Deal

Την τελευταία διετία οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και τα χρηματικά ποσά που διαθέτουν σε μεταγραφές έχουν περιοριστεί. Όμως, μέσα από αυτή την συγκυρία έχει αναδειχθεί το χάρισμά τους στο να είναι κερδισμένοι σε κάθε deal αγοράς και πώλησης ποδοσφαιριστών.

 

26 Μαΐου του 2021, μόλις λίγες μέρες μετά την 19η κατάκτηση πρωταθλήματος από την Ίντερ, ο σύλλογος ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον Αντόνιο Κόντε, καθώς το καλοκαίρι αναμενόταν δύσκολο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Διότι, ο Ιταλός τεχνικός είναι αρκετά απαιτητικός και θέλει οι διοικήσεις των ομάδων στις οποίες βρίσκεται να τον υποστηρίζουν οικονομικά. Κάπως έτσι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ομάδα του Μιλάνου με νέο άρχοντα τον Σιμόνε Ιντζάγκι της Λάτσιο.
SS-Lazio-v-FC-Internazionale---Serie-A-7592f6d3dd18fb54d5adf94d7f9435d5.webp

Το καλοκαίρι του 2021 η Ίντερ πουλάει δύο από τους αστέρες της ομάδας της, τους Ρομέλου Λουκάκου και Ασράφ Χακίμι στην Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα και βάζει στα ταμεία της 180 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ ξοδεύει μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ για να προσθέσει στο δυναμικό της τους Ντένζελ Ντάμφρις (13 εκατ.), Χοακίν Κορέα (δανεισμός 6 εκατ.), Ματέο Νταρμιάν (3.3 εκατ.), Έντιν Τζέκο (1.5 εκατ) και Χακάν Τσαλχάνογλου ως ελεύθερο από τη Μίλαν.
Dzeko-Calhanoglu.jpg.webp

Εκ πρώτης όψεως τα κενά καλύφθηκαν κατάλληλα, δεδομένου της «αδύναμης» οικονομικής ενίσχυσης και κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται στο τέλος της χρονιάς, με την Ίντερ να πανηγυρίζει τους δύο (Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ιταλίας) από τρεις εγχώριους τίτλους. Μάλιστα, «πλάνο που πετυχαίνει δεν αλλάζει» και η ιταλική ομάδα φτάνει στην επόμενη μέρα και στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και έχει αποκτήσει ήδη μόνιμα τον Κορέα έναντι 23.5 εκατομμυρίων ευρώ, τον ταλαντούχο Αλβανό μέσο της Έμπολι, Κρίστιαν Ασλάνι για 10 εκατ., τους Αντρέ Ονάνα και Χένρικ Μικιταριάν ως ελεύθερους, τον Ραούλ Μπελανόβα δανεικό από την Κάλιαρι (με οψιόν αγοράς στα 4 εκατ.) και παράλληλα έχει σφραγίσει την παραμονή του Αλεσάντρο Μπαστόνι που ήταν πολύ κοντά στην Τότεναμ του Κόντε.
1wtqawfvgllEXsZzkD2wmVcErewCrxVSjwmblKR1.jpg
Τέλος, τα «κερασάκια στην τούρτα» είναι οι αφίξεις των Ρομέλου Λουκάκου και Πάουλο Ντιμπάλα, ως δανεικός και ελεύθερος αντίστοιχα. Σε συνδυασμό με τα λόγια του CEO της ομάδας (Τζουζέπε Μαρότα) που έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης του Λαουτάρο Μαρτίνες. Βέβαια, εκτός απρόοπτου αυτός που θα αποχωρήσει από το «Τζουζέπε Μεάτσα» θα είναι ο Μίλαν Σκρίνιαρ, ο οποίος μπορεί να μεταγραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν για ένα ποσό που θα φτάσει και τα 70 εκατομμύρια ευρώ! Επιπλέον, ένας εκ των Μπρέμερ (Τορίνο) και Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα) θα τον αντικαταστήσουν, με τον πρώτο να έχει τιμή πώλησης στα 25-30 εκατ. και τον δεύτερο στα 15-20 εκατ., για να συνεχίσουν να διδάσκουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου αυτή την… οικονομική «τέχνη». 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0