Sports Βusiness

Η χρηματιστηριακή αξία του Εμπαπέ είναι… σχεδόν όσο του Σαλάχ και του Φόντεν μαζί!

Η χρηματιστηριακή αξία του Εμπαπέ είναι… σχεδόν όσο του Σαλάχ και του Φόντεν μαζί!

Ένα στατιστικό με την πιο ακριβή ενδεκάδα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, δημοσίευσε το transfermarkt, με τον Κίλιαν Εμπαπέ να βρίσκεται ξανά στην κορυφή της λίστας, αλλά να κοστίζει 160 εκατομμύρια. Τι σημαίνει αυτό; Πως κοστολογείται μόλις 20 εκατομμύρια λιγότερα από τον Σαλάχ και τον Φόντεν μαζί!

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη πώς είναι δυνατόν ο Κίλιαν Εμπαπέ να έχει την επιλογή να πάει την Ρεάλ Μαδρίτης και να επιλέγει να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως τουλάχιστον… χρηματιστηριακά, ουδείς μπορεί να τον κατακρίνει. Ο λόγος;

Διότι μιλάμε για τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή που υπάρχει αυτή την στιγμή στον πλανήτη, μιας και κοστίζει, σύμφωνα με το transfermarkt, 160 εκατομμύρια! Δηλαδή 10 περισσότερα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και σχεδόν όσα κοστίζουν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τον Φιλ Φόντεν μαζί!

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος και ο Άγγλος κοστολογούνται έναντι 90 εκατομμυρίων λιρών έκαστος, με τον Γάλλο πρακτικά να «κάνει» 20 εκατομμύρια λιγότερα και από τους δύο μαζί.

Μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά αυτό προκύπτει από το στατιστικό του transfermarkt, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πιο ακριβή ενδεκάδα την δεδομένη χρονική στιγμή στο ποδόσφαιρο.

Μία ενδεκάδα που κοστίζει 1,3 δισεκατομμύρια και περιλαμβάνει έξι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Premier League! Τρελό… Δείτε ποιοι την απαρτίζουν:

Τιμπό Κουρτουά (60 εκατομμύρια)

Αλεξάντερ Άρνολντ (80 εκατομμύρια)

Ρούμπεν Ντίας (75 εκατομμύρια)

Ματίας Ντε Λιχτ (70 εκατομμύρια)

Αλφόνσο Ντέιβις (70 εκατομμύρια)

Ντέκλαν Ράις (80 εκατομμύρια)

Μοχάμεντ Σαλάχ (90 εκατομμύρια)

Φιλ Φόντεν (90 εκατομμύρια)

Βινίσιους Τζούνιορ (100 εκατομμύρια)

Έρλινγκ Χάαλαντ (150 εκατομμύρια)

Κίλιαν Εμπαπέ (160 εκατομμύρια)

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0