Sports Βusiness

Νέα «εποχή» για την Παλέρμο: Αποκτήθηκε από τον επενδυτικό όμιλο της Μάντσεστερ Σίτι!

Νέα «εποχή» για την Παλέρμο: Αποκτήθηκε από τον επενδυτικό όμιλο της Μάντσεστερ Σίτι!

Η ιστορική Παλέρμο, λίγες ημέρες μετά την άνοδό της στη Serie B, εντάχθηκε στον επενδυτικό όμιλο, City Group, και καθώς φαίνεται, αλλάζει στάτους.

Χωρίς ακόμη να έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την επιστροφή της Παλέρμο στο τελευταίο σκαλί του ιταλικού ποδοσφαίρου πριν τη Serie A, έρχεται μία εξέλιξη, που πιθανότατα αλλάζει τα δεδομένα για τον σύλλογο!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας, Ντάριο Μίρι, έδωσε τα «χέρια» με τους εκπροσώπους του επενδυτικού ομίλου, City Group, για την πώληση της. Πρόκειται για ένα fund στο οποίο υπάγεται η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και μικρότερα μεγέθη, όπως οι Χιρόνα, Χάβρη, Νιου Γορκ Σίτι και Γιοκοχάμα Μαρίνος, μεταξύ άλλων.

Οι διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα στο Μιλάνο την Τετάρτη (15/06) και διήρκησαν περίπου δύο ώρες, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα 13 εκατ. ευρώ, ως ποσό πώλησης. Βέβαια, υπάρχουν μπόνους που μπορούν να θέσουν νέα ύψη στο deal, ενώ ο Ντάριο Μίρι λέγεται πως θα διατηρήσει ένα ποσοστό μετοχών, της τάξεως του 20%.


Υπενθυμίζεται πως εν έτει 2019, η Παλέρμο κήρυξε πτώχευση, υποβιβάστηκε στην Serie D και ουσιαστικά αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν, ως ημι-επαγγελματικό σωματείο.

Η νέα σεζόν, μετά την άνοδό της μέσω των play-offs της Serie C, θα την βρει στη Serie B και όπως γίνεται αντιληπτό, οι απαιτήσεις αλλάζουν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Στόχος, πλέον, για τον σύλλογο, είναι η άμεση άνοδος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, από την οποία απέχει εδώ και πέντε χρόνια.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0