Sports Βusiness

Ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν το λιγότερο απογοητευτική για τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς οι βαθμοί που κέρδισαν ήταν οι λιγότεροι στην ιστορία της ομάδας στην Premier League, με την έκτη θέση που κατέκτησε η ομάδα να έχει και οικονομικές συνέπειες καθώς η μετοχή της Γιουνάιτεντ κατέγραψε ιστορική πτώση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της τραγικής της σεζόν στην Premier League ανακοίνωσε μεγάλες οικονομικές απώλειες και αυξανόμενο χρέος για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, με την μετοχή της ομάδας να καταγράψει ιστορική πτώση.

Η απογοητευτική συγκομιδή των 58 βαθμών που συγκέντρωσαν οι «κόκκινοι διάβολοι», οι λιγότεροι στην ιστορία του συλλόγου από καταβολής Premier League και η μη επίτευξη του στόχου της εξόδου στο Champions League έφεραν όπως ήταν φυσιολογικό αρνητικό αντίχτυπο στα οικονομικά της ομάδας, με το καθαρό χρέος να αυξάνεται κατά 11% και να φτάνει στα 496 εκατ. λίρες.

Όπως φαίνεται, η μικρή αύξηση στα έσοδα της ομάδας από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 ήταν μία αναλαμπή. Τα έσοδα εκείνη την περίοδο αυξήθηκαν κατά 29% και έφτασαν τα 153 εκατ. λίρες γεγονός που εξηγείται εν μέρη και από την χαλάρωση των μέτρων του Covid-19, με τους θεατές να επιστρέφουν στο Ολντ Τράφορντ. Παρόλα αυτά, η διοίκηση ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 27,7 εκατ. σε σύγκριση με τα 18,1 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς.

Ο CEO του συλλόγου, Ρίτσαρντ Άρνολντ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Εντ Γούντγουορντ τον Ιανουάριο δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν».  Η μετοχή του αγγλικού συλλόγου έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με την  αξία της να διαμορφώνεται στα 11,07 δολάρια ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε στα 20,75 δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στον σύλλογο. Η συνολική τιμή των μετοχών της ομάδας έχει μειωθεί κατά 21% από την εξαγορά των Γκλέιζερ το 2005.

Screen-Shot-2022-06-14-at-11.30.32-640x458.jpg



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0