Sports Βusiness

Άρης: Αυτό είναι το «χρυσό» deal που τον κράτησε στη NOVA

Άρης: Αυτό είναι το «χρυσό» deal που τον κράτησε στη NOVA

Η Nova προτείνοντας μια ανανεωμένη σε μπόνους συμφωνία, ξεπέρασε την Cosmote και εξασφάλισε την παρουσία του Άρη στα κανάλια της.

Επίσημα και με τη βούλα ο Άρης ήρθε σε νέα, ανανεωμένη συμφωνία με τη NOVA. Η συνδρομητική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι θα προβάλλει όλους τους εντός έδρας αγώνες των «κιτρίνων» για Super League από το 2022-23 έως το 2024-25.

Η συμφωνία μεταξύ της Nova και του συλλόγου της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει επίσης τα εντός έδρας ματς για τα προκριματικά του Europa Conference League καθώς και όλους τους φιλικούς αγώνες. Μάλιστα τα συγκεντρωτικά δικαιώματα για την προκειμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και μετά, πωλούνται από την UEFA και το διορισμένο πρακτορείο Team Marketing.

Σύμφωνα με το sportsbusiness.com, η Nova πλήρωνε μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τα δικαιώματα του Άρη βάσει της προηγούμενης συμφωνίας. Η αμοιβή για το νέο deal θεωρείται ότι παρέμεινε σταθερή, αλλά περιλαμβάνει μπόνους ανάλογα με την απόδοση της ομάδας.

284242386_780963139977833_6570_104114.jpg

Η Cosmote φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά για τα δικαιώματα του Άρη, αφού εξασφάλισε τα δικαιώματα του Ολυμπιακού για τις επόμενες τρεις σεζόν σε μια συμφωνία ορόσημο αξίας περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν. Η εταιρία έδειξε την αυξανόμενη όρεξή της για συλλόγους της ελληνικής Super League με την προσθήκη του Ολυμπιακού, σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει ήδη τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ, τον Βόλο και τον Παναιτωλικό.

Ωστόσο, η Nova υπέβαλε μια βελτιωμένη προσφορά που ξεπέρασε τον ανταγωνισμό από την Cosmote για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Άρη. Εκτός από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στα κανάλια κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν οι ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητο.

Η Cosmote κατέχει πλέον τα δικαιώματα στην πλειονότητα των ελληνικών ομάδων, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής της Super League, η οποία κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από τη Nova τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0