Sports Βusiness

Europa League: Αύξηση τιμών έως και 400% στην Σεβίλλη ενόψει τελικού!

Europa League: Αύξηση τιμών έως και 400% στην Σεβίλλη ενόψει τελικού!

Τα μαλλιοκέφαλά τους θα κληθούν να πληρώσουν οι φίλοι των Άιντραχτ και Ρέιντζερς που θα θελήσουν να βρεθούν στο πλάι της ομάδας τους στον τελικό του Europa League στη Σεβίλλη στις 18 Μαΐου!

Ο τελικός του Europa League ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης. Φυσικά, πρόκειται για δύο ομάδες με τεράστια οπαδική βάση, που συχνά πυκνά μετατρέπουν τα εκτός έδρας ματς σε… εντός! Κάτι ανάλογο ετοιμάζουν και για τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο θα αναγκαστούν να το πληρώσουν, κυριολεκτικά, πολύ ακριβά.

Με μια γρήγορη ματιά από γερμανικής  πλευράς, οι τιμές για να ταξιδέψει κανείς αυθημερόν με αεροπλάνο για τον αγώνα στη Σεβίλλη από την Φρανκφούρτη παρουσιάζουν αύξηση 168%. Συγκεκριμένα, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για άφιξη στην ισπανική πόλη την ημέρα του τελικού (18 Μαΐου) και αναχώρηση την επόμενη ακριβώς ημέρα κυμαίνεται μεταξύ 750 και 1.400 ευρώ. Ένα ανάλογο ταξίδι δύο μέρες πρίν ή δύο μέρες μετά δε ξεπερνά κατά πολύ τα 300 ευρώ! Μιλάμε για αύξηση της τάξεως του 170%!

Ωστόσο, οι Γερμανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να νιώθουν ανακουφισμένοι από αυτές τις τιμές σε σχέση με αυτά που καλούνται να πληρώσουν οι αντίπαλοι. Για το ανάλογο ταξίδι οι οπαδοί της Ρέιντζερς θα χρειαστεί να πληρώσουν 1.158 ευρώ, ενώ δύο μέρες μετά η τιμή πέφτει στα 262 ευρώ.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που έχει εκτοξευθεί. Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και τα καταλύματα στην Σεβίλλη, με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και Airbnb φυσικά να εκμεταλλεύονται την διοργάνωση του τελικού για να θησαυρίσουν.

Η μέση τιμή για μια διανυκτέρευση σε Airbnb δύο ημέρες πριν τον τελικό, δηλαδή από τις 16 έως τις 17 Μαΐου, είναι 125 ευρώ. Από 18 Μαΐου έως 19 Μαΐου τους ζητούν ξαφνικά 1.397,50 ευρώ για μια βραδιά!

Airbnb-τιμές-Σεβίλλη.png

Αντίστοιχα και οι τιμές της ιστοσελίδας booking.com, όπου η αύξηση αγγίζει το 400%!

booking.com-τιμές-Σεβίλλη.png

Έτσι, αν τα βάλουμε κάτω ένας οπαδός που θέλει να ταξιδέψει για να παρακολουθήσει τον τελικό από κοντά, θα πρέπει να ξοδέψει κάτι παραπάνω από ένα μισθό! Για έναν Γερμανό που ταξιδεύει από τη Φρανκφούρτη με αεροπλάνο στις 18 Μαΐου, κοιμάται σε ξενοδοχείο το βράδυ μετά τον τελικό και επιστρέφει την επόμενη μέρα θα πληρώσει κατά μέσο όρο 2.332,47 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων (μ.ο. συν 50 ευρώ). Οι Σκωτσέζοι οπαδοί πλήττονται ακόμη περισσότερο, γιατί η συνολική τιμή καταλήγει περίπου στα 2.610,47 ευρώ λόγω των υψηλότερων τιμών των πτήσεων. Και φυσικά στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο του τελικού.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, το ταξίδι για το ματς είναι εντελώς απαγορευτικό για τους οπαδού των δύο ομάδων. Εκτός βέβαια, αν είχαν προνοήσει να κλείσουν αεροπορικά και διαμονή προτού η ομάδα τους εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό…

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0