Sports Βusiness

EA SPORTS FC: Ο λόγος πίσω από το διαζύγιο με την FIFA και η όψη της νέας εποχής!

EA SPORTS FC: Ο λόγος πίσω από το διαζύγιο με την FIFA και η όψη της νέας εποχής!
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της EA Sports για το οριστικό τέλος της συνεργασίας της με την FIFA, το BN Sports σας παρουσιάζει τα αίτια του διαζυγίου, αλλά και τις πρώτες πληροφορίες για το περιεχόμενο του νέου παιχνιδιού. 

Κάθε τι όμορφο έχει ένα τέλος και το κορυφαίο σε πωλήσεις βιντεοπαιχνίδι FIFA δεν αποτέλεσε την εξαίρεση. Τέλος εποχής για το αγαπημένο «ποδοσφαιράκι» τριών γενεών, καθώς από την επόμενη σεζόν θα σταματήσει οριστικά η κυκλοφορία του.

Οι λόγοι... προφανώς και εμπορικοί, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία και ο κολοσσός του gaming δεν κατόρθωσαν να βρουν την χρυσή τομή για ανανέωση του συμβολαίου τους. Και ενώ η λήξη της συνεργασίας τους ορίστηκε αρχικά να πραγματοποιηθεί με το πέρας του mundial του Κατάρ, εν τέλη θα διακοπεί μετά από το καλοκαιρινό, παγκόσμιο κύπελλο γυναικών!

«Ο κόσμος τους ποδοσφαίρου και ο κόσμος του θεάματος αλλάζουν και συγκρούονται, με το προϊόν μας να είναι στην μέση».

Αυτές αποτελούν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της EAΝτέιβιντ Τζάκσον, με αιχμές προς πάσα κατεύθυνση. Τι συνέβη όμως στην ουσία; Η FIFA ζήτησε νέα εμπορική συμφωνία με διπλασιασμό των εσόδων της, γεγονός που μεταφράζεται σε 300 εκ. ευρώ ετησίως. Η εταιρία παραγωγής παρ' ότι καρπώνεται κατά μ.ο. 1 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις, επέλεξε να μην συμφωνήσει με την ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την διακοπή παροχής άδειας χρήσης του ονόματος, αλλά και των ειδικών διπλωμάτων!

Με τις δύο πλευρές αμφότερες να έρχονται σε ρήξη, μία φιλία 29 ετών οδηγήθηκε στο τέλος της... Και από τις στάχτες και την νοσταλγία του παλιού videogame, γεννήθηκε το EA Sports FC. Η ομώνυμη εταιρία φάνηκε έτοιμη για το επικείμενο διαζύγιο, με τα αντανακλαστικά της να είναι εντυπωσιακά. Μέσω ανακοινώσεων αλλά και διαρροών παρουσίασε ήδη την γενική εικόνα του ολοκαίνουριου παιχνιδιού, ενώ εμφανίζεται βέβαιη για την μελλοντική του επιτυχία.

Μάλιστα φρόντισε να εξασφαλίσει την σύμπραξη, αλλά και την συμφωνία συνεργασίας με τις κορυφαίες ομάδες και διοργανώσεις του πλανήτη. Ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγιαξ, αλλά και η CONMEBOL (ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής), δημοσίευσαν την συμμετοχή τους, την ίδια ώρα που φημολογείται ότι υπάρχουν πάνω από 15.000 υπογραφές από ποδοσφαιριστές, αλλά και πάνω από 300 πρωταθλήματα.

Το παιχνίδι ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν πλατφόρμα που θα περιέχει πληθώρα διαδραστικών δυνατοτήτων, ανάλογα τα γούστα αλλά και της ηλικιακές ομάδες. Από παιχνίδια ποδοσφαίρου σε στυλ Fortnite, μέχρι το γνωστό στο ευρύ κοινό FIFA, από το οποίο δεν θα αποκλείει πολύ σε εικόνα. Τέλος, πρόκειται να δώσει την δυνατότητα παρακολούθησης πραγματικών αναμετρήσεων, σε μικρότερες αλλά και πιο λαοφιλείς διοργανώσεις, πλην φυσικά του... παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο ερχομός της επόμενης σεζόν θα φέρει αυτή την κοσμοϊστορική αλλαγή για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του gaming, ενώ άπαντες αναμένουν να δουν αν το μέλλον προμηνύεται εντυπωσιακό. Σε κάθε περίπτωση η προσμονή είναι μεγάλη!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0