Sports Βusiness

FIFA: Συμφωνία χορηγίας και τεχνικής συνεργασίας με την blockchain πλατφόρμα Algorand

FIFA: Συμφωνία χορηγίας και τεχνικής συνεργασίας με την blockchain πλατφόρμα Algorand

Σε μια πρωτοποριακή συμφωνία προχώρησε η FIFA εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ανακοινώνοντας την συνεργασία της με την πλατφόρμα blockchain τεχνολογίας Algorand.

Όροι όπως το blockchain και τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, με την FIFA να μην θέλει να… μείνει πίσω. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ανακοίνωσε συμφωνία χορηγίας αλλά και τεχνολογικής συνεργασίας με την πλατφόρμα blockchain, Algorand.

H Algorand εξειδικεύεται σε blockchain υποδομές και πρωτόκολλα, δηλαδή σε βάσεις δεδομένων για την εύκολη και ασφαλή διαχείριση ψηφιακών στοιχείων όπως τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs. Με την παγκόσμια οικονομία να κάνει βήματα προς αυτήν την πορεία, η FIFA θέλει να ακολουθήσει τα σημεία της εποχής της.

Με αυτήν την συμφωνία, η Algorand θα γίνει η επίσημη blockchain πλατφόρμα της FIFA, βοηθώντας την στην αναβάθμιση της «στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της». Από την άλλη πλευρά, η εταιρία θα γίνει «Περιφερειακός Υποστηρικτής» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αλλά και επίσημος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023 της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ταυτόχρονα, η FIFA θα παρέχει στην Algorand χορηγικά προνόμια, όπως διαφημίσεις και ευκαιρίες προώθησης. Η συμφωνία αυτή ακολουθεί την συνεργασία της FIFA με την Crypto.com, η οποία έγινε ο επίσημος χορηγός συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για το Μουντιάλ του Κατάρ, δείχνοντας την διάθεση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να μπει στην νέα εποχή.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είπε για την συμφωνία με την Algorand: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με την Algorand. Η συνεργασία αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη της αφοσίωσης της FIFA στην συνεχή εξερεύνηση πρωτοποριακών τρόπων για βιώσιμη ανάπτυξη και για περαιτέρω επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, διασφαλίζοντας διαφάνεια για τα ενδιαφερόμενα μέρη και για τους φιλάθλους παγκοσμίως – βασικό στοιχείο του οράματός μας για να κάνουμε το ποδόσφαιρο πραγματικά οικουμενικό. Ελπίζω σε μια μακροχρόνια και καρποφόρα συνεργασία με την Algorand».

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0