Sports Βusiness

Παλέρμο: Η 11η ομάδα που περνάει στην κατοχή του ομίλου του Μανσούρ

Παλέρμο: Η 11η ομάδα που περνάει στην κατοχή του ομίλου του Μανσούρ

Έτοιμη για ακόμα μια επένδυση, είναι η εταιρεία City Football, καθώς βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του 80% της Παλέρμο, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό ομάδων που τις ανήκουν, στις έντεκα.

Ήταν 4 Αυγούστου του 2008, όταν ο ποδοσφαιρικός κόσμος, άκουσε για πρώτη φορά το όνομα του Σεϊχ Μανσούρ και του fund του, το οποίο προχώρησε στην εξαγορά της Μάντσεστερ Σίτι. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, ο οικονομικός «κολοσσός» από το Αμπού Ντάμπι, έχει στην κατοχή του, επιπλέον εννέα ομάδες πέραν των «πολιτών» και βρίσκεται προ των πυλών μιας νέας εξαγοράς, αυτής του 80% της Παλέρμο.

H ιταλική ομάδα που αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα και πλανάται στις μικρές κατηγορίες, φαίνεται πως βρίσκει μια «σανίδα σωτηρίας» σε έναν όμιλο που από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει επεκταθεί με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την υφήλιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντάριο Μίρι θα προχωρήσει στην πώληση του 80% των μετοχών έναντι
έξι εκατομμυρίων ευρώ, διατηρώντας ωστόσο ένα μερίδιο το οποίο θα του προσδίδει έναν αντιπροσωπευτικό ρόλο.

Ο όμιλος City Football, προσθέτει ακόμα μια ποδοσφαιρική εταιρεία στην κατοχή του, με την Παλέρμο να γίνεται η πέμπτη ευρωπαϊκή, μετά τις Μάντσεστερ Σίτι, Ζιρόνα, Τρουά και τη Βελγική Λόμελ.

Στον επεκτατικό της χάρτη περιλαμβάνονται επιπλέον ομάδες της Ασίας, όπως η Γιοκοχάμα Μαρίνος από την Ιαπωνία, η Σιτσουάν Ζιουνιού από την Κίνα αλλά και η Μουμπάι Σίτι από την Ινδία. Από την ατζέντα δε θα μπορούσαν να λείψουν και ομάδες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, αφού οι δύο ομάδες της ηπείρου που ανήκουν στην εταιρεία του Μανσούρ είναι η Νιου Γιορκ Σίτι από τις Η.Π.Α και η Μοντεβιδέο Σίτι από την Ουρουγουάη. Τέλος, η City Football έχει στην κατοχή της και τη Μέλμπουρν Σίτι, από την Αυστραλία, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερα τον οικονομικό ποδοσφαιρικό χάρτη και στην Ωκεανία.

 


Γιώργος Ζαχαρίου

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0