Sports Βusiness

Κόμπι Μπράιαντ: Rookie φανέλα του «θρύλου» αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Κόμπι Μπράιαντ: Rookie φανέλα του «θρύλου» αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Μια φανέλα που φόρεσε ο Κόμπι Μπράιαντ κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του με τους Λος Άντζελες Λέικερς αναμένεται να δημοπρατηθεί για ποσό ρεκόρ.

Σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου θα τεθεί προς πώληση μια φανέλα που είχε φορέσει ο Κόμπι Μπράιαντ στην πρώτη του σεζόν στο NBA με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Σύμφωνα με τον υπέυθυνο της δημοπρασίας, Ντέιβιντ Κόλερ, η τιμή που αναμένεται να πιάσει η συλλεκτική αυτή εμφάνιση θα κυμανθεί μεταξύ τριών και πέντε εκατομμυρίων δολλαρίων, κάτι που αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ για την πιο ακριβή πώληση μπασκετικής φανέλας.

Το τρέχων ρεκόρ κατέχει και πάλι φανέλα του Μπράιαντ από την rookie σεζόν του, η οποία είχε πουληθεί για 3,69 εκατομμύρια δολλάρια τον Μάιο του 2021. Παρόλο που εκείνη η φανέλα ήταν υπογεγραμμένη από τον «Black Mamba», αυτή που θα δημοπρατηθεί μέσα στον μήνα, την είχε φορέσει τουλάχιστον σε δύο ματς των play off τη σεζόν 1996-97.

Ο πωλητής είχε την φανέλα στην κατοχή του για 25 χρόνια, όμως αποφάσισε να την αποχωριστεί, καθώς οι τιμές που έχουν πιάσει τέτοια συλλεκτικά αντικείμενα είναι τεράστιες. Μάλιστα, έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό που μια απλή κάρτα του Μπράιαντ είχε δημοπρατηθεί για 1,8 εκατομμύρια δολλάρια το 2021.

Βασίλης Βασιλείου
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0