Sports Βusiness

«Διαζύγιο» για Roland Garros και Peugeot μετά από 38 χρόνια - Νέα εποχή με Renault!

«Διαζύγιο» για Roland Garros και Peugeot μετά από 38 χρόνια - Νέα εποχή με Renault!

Η Renault θα αποτελεί τον βασικό χορηγό του Roland Garros έως το 2026, αντικαθιστώντας την Peugeot.

Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων, Renault, αποτελεί τον νέο χορηγό του Roland Garros, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τένις της Γαλλίας (FFT). Ουσιαστικά, αντικαθιστά την ανταγωνίστρια αυτοκινητοβιομηχανία, Peugeot, στις χορηγίες δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή πίσω από την BMP Paribas.

Αναμένεται να προσφέρει ένα ποσό μεταξύ των 7 και 8 εκατ. ευρώ ετησίως, κάτι που θα πράξουν και οι υπόλοιποι βασικοί χορηγοί, όπως οι Emirates, Lacoste, Oppo και Rolex.


Σημειώνεται πως Roland Garros και Peugeot «συμπορεύονταν» από το 1984, αλλά τα τελευταία χρόνια, η δραστηριοποίησή της στον χώρο του τένις ολοένα και μειώνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διακοπή της συνεργασίας της με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το λογότυπο της Renault θα «κοσμεί» τις δύο πλευρές του φιλέ, στα πέντε βασικά court του τουρνουά.

Στόχος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η προβολή 160 αυτοκινήτων, εκ των οποίων τα 100 θα είναι ηλεκτρικά, μιας και η εταιρεία θέλει να κυριαρχήσει στην εν λόγω αγορά, έως το 2030. Παράλληλα, θα έχει δικό της εκθεσιακό χώρο, έκτασης περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα διαφημίζει τα προϊόντα της.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Roland Garros ξεκινά στις 16 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0