Sports Βusiness

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βαλένθια έκανε νέα πρόταση αγοράς των «νυχτερίδων» έναντι 212 εκατ. ευρώ!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βαλένθια έκανε νέα πρόταση αγοράς των «νυχτερίδων» έναντι 212 εκατ. ευρώ!

Ο Μιγκέλ Ζόριο, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο σύλλογο, παρουσίασε μια νέα πρόταση για την αγορά του συλλόγου όπως είχε κάνει και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το πρώην στέλεχος της Βαλένθια, Μιγκέλ Ζόριο, είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αγοράσει τον σύλλογο από τον ιδιοκτήτη της, Πίτερ Λιμ. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Ισπανός επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε επίσημη πρόταση έναντι 248 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτή να γίνει αποδεκτή ενώ ξέσπασε και έντονη κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Λιμ ισχυρίστηκε τότε πως καμία πρόταση δεν είχε φτάσει σε εκείνον για την πώληση της ομάδας, κάτι που ο Ζόριο το διέψευσε κατηγορηματικά με νέα του ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε επίθεση στην τωρινή διοίκηση των «νυχτερίδων» για την πολύ κακή οικονομική διαχείριση του συλλόγου.

«Είναι πολύ απλό, είτε ο Πίτερ Λιμ θα εισπράξει 248 εκατομμύρια ευρώ, είτε θα πρέπει να τα βάλει για να πληρώσει τους μισθούς των παικτών, να εγγυηθεί ότι δεν θα έρθει μια νέα κατάσταση διάλυσης», είχε πει μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος της ισπανικής ομάδας.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ζόριο επανήλθε και πάλι, δείχνοντας ότι θέλει διακαώς την ομάδα από τον Λιμ. Η νέα του προσφορά για να αγοράσει το 84,7% του συλλόγου φτάνει αυτή τη φορά τα 212 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 36 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από όσα πρόσφερε τον Σεπτέμβριο.

Η χαμηλότερη προσφορά εξηγείται από τις ζημιές που κατέγραψε η Βαλένθια ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2020-21, ένα ποσό σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο που είχε δηλώσει το προηγούμενο έτος. Φυσικά οι ζημιές αυτές όπως ενημέρωσε και η ισπανική ομάδα οφείλονται στην πανδημία του Covid-19, που εμπόδισε την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα και κατ’επέκταση έφερε την απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια για τις ομάδες.

Η πρόταση του Ζόριο περιλαμβάνει επίσης και σχέδια για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, το οποίο θα υποστηρίζεται από κεφάλαια της CVC Capital Partners. Ο σύλλογος τον Μάρτιο του 2021 παρουσίασε τα σχέδια για το «Nuevo Mestalla» το οποίο έχει μείνει στάσιμο για πάνω από 10 χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε, είναι πρόθεση του συλλόγου να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο και γι’αυτό το λόγο η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια ευρώ όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η πλευρά του Ζόριο δεσμεύτηκε ότι το νέο γήπεδο θα γίνει πραγματικότητα εφόσον επέλθει η αγορά της ομάδας.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0