Sports Βusiness

Οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές: Πρώτος με διαφορά ο Γκουαρδιόλα… πέμπτος ο Κλοπ!

Οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές: Πρώτος με διαφορά ο Γκουαρδιόλα… πέμπτος ο Κλοπ!

Πέντε από τους προπονητές που έχουν… γεμίσει τις τροπαιοθήκες τους, έχουν εκσυγχρονίσει το ποδόσφαιρο με τις καινοτόμες τακτικές τους και ανταμείβονται με… γη και ύδωρ από τις ομάδες τους.

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και αλλάζει μέρα με τη μέρα, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους προπονητές και λίγο παραπάνω αυτούς που έχουν αποδείξει την αξία τους στη μεγάλη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ζοζέ Μουρίνιο, Ντιέγκο Σιμεόνε και Αντόνιο Κόντε

1. Πεπ Γκουαρδιόλα – 21 εκατομμύρια ευρώ

16319944033945.jpg

Στη θέση νούμερο «1» της λίστας βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να τον «χρυσοπληρώνουν» για να τους φέρει μέχρι στιγμής τρεις τίτλους Premier League, τέσσερα League Cup και ένα FA Cup, να τους φτάσει μέχρι τον τελικό του UEFA Champions League τη σεζόν 2020/21 αλλά και βέβαια να αλλάξει το status της ομάδας του Μάντσεστερ

2. Αντόνιο Κόντε – 15.6 εκατομμύρια ευρώ

tottenham-conte-2021-22.jpg
 

Ακολουθεί στη λίστα ο Αντόνιο Κόντε που προσφάτως ανέλαβε τα ηνία της Τότεναμ, μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από την Ίντερ, κατακτώντας το Scudetto. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δώσει τα χέρια με τον Ντάνιελ Λίβι για συμφωνία μέχρι το 2023 που θα του αποφέρει έως και 15.6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Βέβαια, οι Λονδρέζοι έβαλαν για μία ακόμα φορά το χέρι βαθιά… στη τσέπη, καθώς ο 52άχρονος προπονητής είναι ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση. 

3. Ντιέγκο Σιμεόνε - 15  εκατομμύρια ευρώ

1006859358-e1632777664919.jpg

Ο «Μεσσίας» της Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται περίπου 11 χρόνια στον πάγκο των «ροχιχμπλάνκος»και την έχει ξαναβάλει στον ποδοσφαιρικό χάρτη, κυρίως με τις δύο κατακτήσεις La Liga, UEFA Europa League αλλά και τις δύο συμμετοχές σε τελικούς UEFA Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι λοιπόν, οι επιτυχίες οφείλονται σε αυτόν και η διοίκηση της ισπανικής ομάδας τον επιβραβεύει με 15 εκατομμύρια τον χρόνο. Ενώ έχει τις διπλάσιες απολαβές από τον προπονητή της «Βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι (7.5 εκάτ.). 

4. Ζοζέ Μουρίνιο 13 εκατομμύρια ευρώ

Jose-Mourinho-2.webp

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος βρίσκεται από το καλοκαίρι στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη για λογαριασμό της Ρόμα με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της ομάδας να κάνουν το επόμενο βήμα και να αποκτούν τον «Special One» ως προπονητή της ομάδας τους με μισθό 13 εκατομμυρίων ευρώ. 

5. Γιούργκεν Κλοπ 12 εκατομμύρια ευρώ

thumb_125829_default_news_size_5.jpeg

Τέλος, ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο «Normal One», ο οποίος μετακόμισε στο Λίβερπουλ, τον Οκτώβριο του 2015, με τελευταία θητεία στην  Μπορούσια Ντόρτμουντ για να οδηγήσει τους «reds» στην… Γη της Επαγγελίας. Από τότε έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα Πρωτάθλημα Αγγλίαςένα UEFA Super Cup, ένα FIFA Club World Cup και ένα League Cup. Με την διοίκηση των «κόκκινων» να δικαιώνονται για την απόφασή τους πλήρως.  Παρόλα αυτά, για πολλούς ο μισθός που εισπράττει, 12 εκάτ. ευρώεννέα εκάτ. λιγότερα από τον προπονητή της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά μπορεί να διαφέρουν από χρόνο σε χρόνο, καθώς οι περισσότεροι από τους προπονητές έχουν στα συμβόλαιά τους και κάποια μπόνους που μπορούν να… εκτοξεύσουν τον μισθό τους. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0