Sports Βusiness

Χάαλαντ: Η Μάντσεστερ Σίτι τον «ντύνει» με χρυσό και του προσφέρει μια λίρα... το δευτερόλεπτο!

Χάαλαντ: Η Μάντσεστερ Σίτι τον «ντύνει» με χρυσό και του προσφέρει μια λίρα... το δευτερόλεπτο!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ, με τον Νορβηγό φορ να πρόκειται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Premier League.

Το «θρίλερ» της μεταγραφής του Χάαλαντ φαίνεται πως θα τελειώσει πριν καν ξεκινήσει το καλοκαιρινό «παζάρι», με την Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του μεγάλου deal.

Η Ντόρτμουντ θέλει 75 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του Νορβηγού, όσο είναι η ρήτρα του για αυτό το καλοκαίρι δηλαδή, ένα ποσό που οι «πολίτες» έχουν την άνεση να καλύψουν.

Ωστόσο, εκτός από τις απαιτήσεις των Βεστφαλών, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το συμβόλαιο που θα προσφέρουν οι Άραβες στον Χάαλαντ. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα εβδομαδιαίο πόσο κοντά στις 600.000 λίρες και πως να μην είναι τόσο παχυλό το συμβόλαιο, όταν πίσω από τις διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος είναι ο ατζέντης του 21χρονου επιθετικού.

Φυσικά, πρόκειται για ένα «αστρονομικό» ποσό, το οποίο πρόκειται να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή όχι μόνο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ολόκληρης της Premier League.

Όσον αφορά τα οικονομικά των «πολιτών», αυτή τη στιγμή στην κορυφή των αμοιβών βρίσκεται ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με 400.000 λίρες την εβδομάδα. Τον Βέλγο ακολουθούν οι Τζακ Γκρίλις και Ραχίμ Στέρλινγκ με 300.000 λίρες, ενώ με 250.000 λίρες αμοίβεται ο Τζον Στόουνς. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Σίτι βρίσκονται κάτω από τις 150 χιλιάδες ανά εβδομάδα και είναι ευκόλως αντιληπτό ότι η επικείμενη μεταγραφή του Χάαλαντ πρόκειται να δημιουργήσει αρκετές οικονομικές ανισορροποίες στο ρόστερ.Απόδειξη ότι ο συνομήλικος του Νορβηγού, Φιλ Φόντεν, έχει αποδοχές σχεδόν 12.000 λιρών την εβδομάδα!

1311164505.0.jpg

Εκτός από το Έτιχαντ όμως, ο Χάαλαντ αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή των μισθών και της Premier League. Προς το παρόν, εκεί βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ υπέγραψε ένα συμβόλαιο 510.000 χιλιάδων. Στην δεύτερη θέση είναι ο Ντε Μπρόινε, με τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συμπληρώνουν την πεντάδα. Συγκεκριμένα, ο Νταβίντ ντε Χέα βγάζει 375 χιλιάδες την εβδομάδα, ενώ οι συμπαίκτες του Τζέιντον Σάντσο και Ράφαελ Βαράν αγγίζουν τις 350.000 λίρες.

Αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα σενάρια που θέλουν τον Χάαλαντ να υπογράφει συμβόλαιο 600 χιλιάδων λιρών, τότε ο Νορβηγός θα μετρά τις λιρες... με το δευτερόλεπτο, καθώς θα αμοίβεται σχεδόν με μια λίρα/δευτερόλεπτο. Πραγματικά ασύλληπτα νούμερα, για μια μεταγραφή που ενδεχομένως να γράψει τη δική της ιστορία.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0