Sports Βusiness

Antetokounbros: Από τα παρκέ στη μουσική βιομηχανία, για τη φωνή του μεγάλου αδερφού, Φράνσις! (video)

Antetokounbros: Από τα παρκέ στη μουσική βιομηχανία, για τη φωνή του μεγάλου αδερφού, Φράνσις! (video)
Η οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι γνωστή κυρίως λόγω του Γιάννη, όμως πέρα από τον «Greek Freak» και το μπάσκετ, ο μεγαλύτερος αδερφός, Φράνσις, δραστηριοποιείται στη μουσική, υπό το βλέμμα (και όχι μόνο) του πρωταθλητή του NBA.

Αντετοκούνμπο και μπάσκετ είναι έννοιες ταυτόσημες, με τέσσερα από τα πέντε αδέρφια να ασχολούνται με την «πορτοκαλί Θεά». Υπάρχει όμως ένας ακόμα, ο Φράνσις, που είναι ο μεγαλύτερος όλων κι ακολουθεί διαφορετική πορεία. Το πάθος του είναι η μουσική και από το περσινό καλοκαίρι δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, όντας ένας από τους καλλιτέχνες της Sky Vector Music, μίας νεοσύστατης εταιρείας με… άρωμα της φαμίλιας, εταιρείας που ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

ofili.jpg

Ο Φράνσις δεν ακολούθησε αρχικά την υπόλοιπη οικογένεια στην Ελλάδα (ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα), αλλά έμεινε στη Νιγηρία και μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του. Θυμάται πάντα τη μητέρα του τη Βερόνικα να χορεύει και να τραγουδά. Εκείνη είχε κάνει φωνητικά στο παρελθόν σε ένα δίσκο με ελάχιστα κομμάτια στα αγγλικά, τα περισσότερα σε αφρικανική γλώσσα. Πήρε λοιπόν το… μικρόβιο από αυτήν. Εδώ και είκοσι χρόνια περίπου ασχολείται με τη μουσική και συστήνεται ως Ofili.

mesa_1.jpg

Τον τελευταίο χρόνο αρχίζει να αποκτά κοινό και στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει με τη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία «Sky Vector Music». Τα αδέρφια του, ειδικά ο Γιάννης κι ο Θανάσης παρακολουθούν κάθε του βήμα στενά, τόσο μάλιστα που ακούγεται πως έβαλαν το… χεράκι τους στη δημιουργία της εταιρείας. Με στόχευση στο νεανικό κοινό, και afrobeat ταυτότητα, αρχίζει να κάνει τον δικό του κοινό. Προσπαθεί να συνδυάσει επιρροές από Ελλάδα και Νιγηρία, σε ένα είδος που διαφέρει από hip hop και rap. «Η afrobeat δεν είναι όπως η hip hop ή η trap, δεν έχει στίχους για βία και όπλα, είναι groovy μουσική που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις, σου διώχνει τις έγνοιες και το άγχος» έχει πει σχετικά.

mesa2.jpg

Και ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος να ευχαριστήσει τα αδέρφια του, ειδικά τον Γιάννη, από το να γράψει σχετικό τραγούδι. Ο τίτλος αυτού «Like Giannis».

Ό,τι κι αν κάνει ένα μέλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο, όλοι βοηθούν και χάρη στον Γιάννη και το Θανάση, ο Φράνσις κάνει αυτό που ονειρεύεται, βάζοντας το επώνυμο σε νέους κλάδους.

Ακούστε εδώ ορισμένα τραγούδια του του:









Γιώργος Διαλυνάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0