Sports Βusiness

Η επιθετική τριάδα της Πορτογαλίας Κ21, κοστίζει δύο φορές όσο όλη η ομάδα της Εθνικής Ελλάδας Κ21!

Η επιθετική τριάδα της Πορτογαλίας Κ21, κοστίζει δύο φορές όσο όλη η ομάδα της Εθνικής Ελλάδας Κ21!

Ένα τρομερό… στατιστικό φέρνει η ανακοίνωση της εντεκάδας από τη Πορτογαλία Κ21, καθώς το κόστος της επιθετικής τριάδας είναι… διπλάσιο της Εθνικής Ελλάδας.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει τις απαραίτητες βάσεις για να βρεθεί στο EURO U21 και το παιχνίδι με την Πορτογαλία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είναι ένας μικρός… τελικός για τον όμιλο. Ειδικά μετά τη γκέλα των Πορτογάλων από την Ισλανδία, κάτι που έφερε τη χώρα μας στην πρώτη θέση αλλά μόνο με θετικό αποτέλεσμα από το σημερινό (29/03) θα μπορέσει να έχει μεγάλες πιθανότητες παραμονής εκεί.

Βέβαια, η ανακοίνωση της εντεκάδας από τους Πορτογάλους, έφερε ένα τρομερό στατιστικό, καθώς η επιθετική τριάδα τους, κοστίζει το διπλάσιο από όλη την Εθνική μας στο αντίστοιχο ηλικιακό γκρουπ. Δίχως υπερβολή, η διαφορά στο κόστος είναι τεράστια, ωστόσο, ως γνωστόν, τα λεφτά δεν παίζουν… ποδόσφαιρο. Από την άλλη, είναι μία λεπτομέρεια που δεν μπορείς να παραλήψεις.

Η «Αγιά Τριάδα» της Πορτογαλίας ξεπερνάει όλη την Ελλάδα

Η αρχική εντεκάδα της Πορτογαλίας περιέχει όλα τα αστέρια της ομάδας αλλά στην κορυφή της επίθεσης, υπάρχει πραγματικά… φωτιά. Συγκεκριμένα, Ο Φάμπιο Σίλβα της Γουλβς έχει δίπλα του τους Φάμπιο Βιέιρα και Γκονσάλο Ράμος από τις Πόρτο και Μπενφίκα αντίστοιχα. Αμφότεροι δεν είναι απλά κορυφαία αστέρια και το μέλλον της χώρας αλλά και κάποια από τα ακριβότερα ταλέντα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο Σίλβα κοστίζει 18 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο του transfermarkt (είχε πουληθεί στη Γουλβς έναντι 40 εκατ. ευρώ), ο Ράμος στα 10 εκατ. ευρώ και ο Βιέιρα στα 17 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, συνολικά 45 εκατ. ευρώ μόνο αυτοί (!). Από την άλλη, αν βάλουμε κάτω όλη την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, το ποσό που συμπληρώνεται, δεν είναι ούτε το… μισό αυτού του ποσού.

Παρά και τη παρουσία του Χρήστου Τζόλη, οι εκλεκτοί του Γιώργου Σίμου κοστίζουν όλοι μαζί κοντά στα 20 εκατ. ευρώ (!). Δηλαδή παραπάνω από το μισό της τριάδας του Ρούι Χόρχε. Ένα στατιστικό τρομερό, που έχει ενδιαφέρον για τους λάτρεις των αριθμών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παίξει και τόσο ενεργό ρόλο πάνω στο χορτάρι.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0