Sports Βusiness

Η Γιουνάιτεντ πληρώνει πιο πολύ από όλους και… κινδυνεύει να μην βγει στο Champions League!

Η Γιουνάιτεντ πληρώνει πιο πολύ από όλους και… κινδυνεύει να μην βγει στο Champions League!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώνει κατά γενική ομολογία περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League σε συμβόλαια παικτών, όμως αποτελεί την ιδανικότερη απόδειξη πως οι… μισθοί δεν παίζουν μπάλα! Κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας και η απουσία της από το Champions League θα μοιάζει με καταστροφή.

Τι και αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επένδυσε ακριβά το καλοκαίρι για να επιτύχει την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της, με τον Πορτογάλο να την δικαιώνει αγωνιστικά καθώς αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της σε όλες τις διοργανώσεις με 18 γκολ;

Τι και αν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου, ο Τζέιντον Σάντσο ήρθε στο Μάντσεστερ για να κάνει και «γκελ» στο «Νησί», καθώς είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι;

Οι δυο τους κοστίζουν πανάκριβα, ενώ αν αναλογιστεί κανείς και τη μεταγραφή του Ραφαέλ Βαράν από την Ρεάλ Μαδρίτης, αντιλαμβάνεται πως η Γιουνάιτεντ μπήκε στην διαδικασία να πληρώσει αδρά, αλλά αγωνιστικά δεν δικαιώνεται σε καμία περίπτωση.

Δεν βρίσκεται καν στην τετράδα, έχει αποκλειστεί από το Champions League, στην έδρα της, από την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι εκτός συνέχειας FA Cup και παραμένει άτιτλη για ακόμη μία σεζόν, ούσα και η αιτία που ο Ρονάλντο δεν βρίσκεται στα προημιτελικά της αγαπημένης του διοργάνωσης για 3η σερί σεζόν.
Image

Εύκολα λοιπόν μπορεί να θεωρήσει κανείς, πως ναι, τα χρήματα και τα συμβόλαια δεν παίζουν μπάλα. Διότι αν έπαιζαν, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ θα έπρεπε να διεκδικεί πρωτάθλημα, καθώς διαθέτει στις τάξεις της τους τέσσερις από τους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές ανά μήνα.

Τον Ρονάλντο, τον Σάντσο, τον Βαράν και τον Νταβίδ Ντε Χέα, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να τους πλαισιώνει και να είναι ο μοναδικός που μπορεί από τους πέντε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στο τέλος της χρονιάς!

Συνεπώς, κάτι πάει λάθος στο Μάντσεστερ και ευθύνεται είτε αυτός που ξοδεύει για να αγοράσει, είτε αυτός που αποφασίζει τόσο γενναιόδωρα να πληρώνει τόσο ακριβά τους 12 μήνες του χρόνου.

Αν λοιπόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βγει στην τετράδα και δεν συμμετάσχει στο επόμενο Champions League, θα φταίνε πολλοί, αλλά όχι οι παίκτες. Ποιος άλλωστε θα έλεγε όχι σε τόσο μεγάλα οικονομικά δεδομένα;

Δείτε τους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Premier League ανά μήνα:

Ρονάλντο: 2,63 εκατομμύρια ανά μήνα

Ντε Μπρόινε: 2,06 εκατομμύρια ανά μήνα

Ντε Χέα: 1,93 εκατομμύρια ανά μήνα

Σάντσο: 1,85 εκατομμύρια ανά μήνα

Βαράν: 1,62 εκατομμύρια ανά μήνα


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0