Sports Βusiness

Ligue 1: «Λευκός καπνός» για τη… μοιρασιά του 1,5 δις από τη συμφωνία-μαμούθ με τη CVC!

Ligue 1: «Λευκός καπνός» για τη… μοιρασιά του 1,5 δις από τη συμφωνία-μαμούθ με τη CVC!
Η ιστορική συμφωνία της CVC για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 παίρνει «σάρκα και οστά», αφού οι σύλλογοι ήρθαν σε πλήρη συμφωνία για τον καταμερισμό του 1.5 δις ευρώ!
Σχετικά Άρθρα

Οι είκοσι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου έφτασαν σε οριστική συμφωνία για τον καταμερισμό των τρομερών εσόδων από τη συμφωνία της Ligue 1 με τη CVC. Η Professional Football League της Γαλλίας, γνωστή και ως LFP, πούλησε το 13% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων έναντι του δυσθεώρητου ποσού του 1.5 δις ευρώ, την ώρα που το πλήρες πακέτο κοστολογείται στα 11.5 δις!

Μετά από εξέταση όλων των παραμέτρων σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (24/03), οι σύλλογοι αποφάσισαν παμψηφεί για τον τρόπο κατανομής των εσόδων της επόμενης τριετίας από τα τηλεοπτικά και τα εμπορικά δικαιώματα, εντός κι εκτός συνόρων.


Περαιτέρω πληροφορίες για το ποσό που θα λαμβάνει κάθε σύλλογος δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές, αλλά σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «L’Equipe», η Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να λάβει 200 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/8 των συνολικών εσόδων!

Η ίδια πηγή αναφέρει πως Μαρσέιγ, Λυών, Νις, Λιλ, Ρεν και Μονακό, θα λάβουν τουλάχιστον 80 εκατομμύρια έκαστη, με τις δύο πρώτες να υπάρχει πιθανότητα να αγγίξουν τα 90! Οι δεκατρείς ομάδες που απομένουν φαίνεται πως θα λάβουν από 33 εκατ. ευρώ η κάθε μία.


Το μόνο δεδομένο είναι πως ένα ποσό που θα αγγίζει τα 100 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για τα λειτουργικά έξοδα του πρωταθλήματος, ενώ άλλα 170 προορίζονται για την αποπληρωμή του δανείου που χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο στήριξης για τις γαλλικές ομάδες, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της LFP ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η συμφωνία και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που την συνοδεύει στοχεύουν στη βελτίωση όλων των επιπέδων του γαλλικού ποδοσφαίρου, με δύο λέξεις σε πρώτο πλάνο: ανταγωνιστικότητα και δικαιοσύνη, κυρίως για τις επαγγελματικές ομάδες!»

Κατά αυτόν τον τρόπο, η CVC προσθέτει μία ακόμα επένδυση του υψηλότατου επιπέδου στις κινήσεις της, μετά από αυτήν που προχώρησε τον Δεκέμβριο στο ισπανικό ποδόσφαιρο μέσω της La Liga.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0