Sports Βusiness

Η χρηματιστηριακή αξία του Σάκα πολλαπλασιάζεται και «αγγίζει» τα έσοδα των κορυφαίων της Άρσεναλ!

Η χρηματιστηριακή αξία του Σάκα πολλαπλασιάζεται και «αγγίζει» τα έσοδα των κορυφαίων της Άρσεναλ!

Τον τέταρτο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της, θέλει να κάνει η Άρσεναλ τον Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος αν ανανεώσει θα δει το όνομά του στην λίστα με τους top earners των «κανονιέρηδων», «αγγίζοντας» τους αριθμούς των Πάρτεϊ και Λακαζέτ!

Απαραίτητος είναι ο Μπουκάγιο Σάκα για την Άρσεναλ, με τον νεαρό Άγγλο να έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του στο Έμιρεϊτς, σε περίπτωση σαφώς που ικανοποιηθεί οικονομικά.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να διαδραματίσει και η συμμετοχή της Άρσεναλ στο επόμενο Champions League, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους Λονδρέζους, για να φτάσουν σε μία οικονομική υπέρβαση.

Ο Μικέλ Αρτέτα τον θέλει και σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η Άρσεναλ σκοπεύει να καταθέσει στον Σάκα πρόταση που θα πολλαπλασιάσει τέσσερις φορές τα χρήματα που παίρνει την δεδομένη χρονική στιγμή!

Η αξία του ούτως ή άλλως έχει ανέβει κατακόρυφα και αν ο νεαρός ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2025, θα συμπεριληφθεί στους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων», αναλογικά με τα έσοδα που θα έχει.

Στην κορυφή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ο Τόμας Πάρτεϊ, δεύτερος είναι ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, τρίτος ο Νικολάς Πεπέ, που αποτελεί και την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας και τέταρτος θα είναι ο Σάκα, που «γράφει» ιστορία, καθώς είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ στην Premier League για την ομάδα του, σε τόσο μικρή ηλικία.

Αναλυτικά, τα συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ για την Άρσεναλ και η θέση του Μπουκάγιο Σάκα, αν ανανεώσει το συμβόλαιό του:

Όνομα

Απολαβές ανά έτος

Απολαβές ανά εβδομάδα

Τόμας Πάρτεϊ

 10.400.000  λίρες

 200.000

Αλεξάντερ Λακαζέτ

 9.467.273    λίρες

 182.063

Νικολάς Πεπέ

 7.280.000    λίρες

 140.000

Μπουκάγιο Σάκα

 6.500.000    λίρες

 125.000

Μπεν Γουάιτ

 6.240.000    λίρες

 120.000


Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως η παραμονή του Αλεξάντερ Λακαζέτ δεν είναι δεδομένη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Νικολάς Πεπέ. Συνεπώς, αν αμφότεροι μείνουν με λιγότερες αποδοχές ή αποχωρήσουν, ο Σάκα αυτομάτως θα βρίσκεται πίσω μόνο από τον Τόμας Πάρτεϊ! Όχι και άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει «κλείσει» τα 21 του χρόνια…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0