Sports Βusiness

«Μηχανή» εσόδων η Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα!

«Μηχανή» εσόδων η Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας της Deloitte Football Money League, όντας η ομάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα. Ιστορικό χαμηλό η πέμπτη θέση για τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχετικά Άρθρα

Τα μεγαλύτερα έσοδα για τη σεζόν 2020/21 κατέγραψε η Μάντσεστερ Σίτι, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας της Deloitte Football Money League. Οι «Σίτιζενς» βρέθηκαν στην έκτη θέση της λίστας για τη σεζόν 2019/20, έχοντας από πάνω τους τη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Μπάγερν Μονάχου, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα.

Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω του αντίκτυπου που είχε ο κορωνοϊός, η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε άλμα πέντε θέσεων καταλαμβάνοντας την κορυφή για τη σεζόν 2020/21 με 649,9 εκ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με 640,7 εκ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν στην πρώτη πεντάδα η Μπάγερν Μονάχου με 611,4 εκ. , η Μπαρτσελόνα με 582,1 εκ. και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 558 εκ. Μάλιστα για τους «κόκκινους διαβόλους» η πέμπτη θέση αποτέλεσε τη χειρότερη επίδοση στα 25 χρόνια που διεξάγεται η έρευνα της Deloitte. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον πίνακα της Deloitte με τις ομάδες που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα έσοδα στη σεζόν 2020/21 και τη σύγκριση με τη σεζόν 2019/20:

Deloitte1_1.JPG

Όπως παρατηρούμε, στις πρώτες 20 ομάδες βρίσκονται 11 σύλλογοι της Premier League. Κάποιος θα μπορούσε να το συνδυάσει με το γεγονός πως οι αγγλικές ομάδες είναι και αυτές που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στις μεταγραφές

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας της Deloitte, τα έσοδα των αγώνων παρουσίασαν ιστορικό χαμηλό με 111 εκ. ευρώ, λόγω των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν χωρίς φιλάθλους. Τα τηλεοπτικά έσοδα έφτασαν τα 4,6 δις ευρώ, αυξημένα κατά 1,4 δις ευρώ σε σύγκριση με τη σεζόν 2019/20 λόγω της αναβολής διανομής των κεφαλαίων και της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της σεζόν. Τα συνολικά έσοδα των ομάδων έφτασαν τα 8,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κοντά στο 1% σε σύγκριση με το 2019/20 αλλά και πάνω από 1 δισ. μείωση σε σχέση με τη σεζόν 2018/19.

Τέλος, η ομάδα που έχει αναδειχθεί περισσότερες φορές (συνολικά 12) ως «πρωταθλήτρια» εσόδων στη λίστα της Deloitte Money League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0