Sports Βusiness

Η Adidas αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της

tags :
Η Adidas αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της

Άσχημα νέα για τους καταναλωτές καθώς η Adidas πρόκειται να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής μετά τα αποτελέσματά για το τέταρτο τρίμηνο και το πλήρες έτος 2021.

Η γερμανική εταιρεία θα αυξήσει φέτος τις τιμές σε όλα της τα προϊόντα κατά 5 έως 10% για να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα έπειτα από την αύξηση που υπάρχει στο κόστος παραγωγής.

Η Adidas δεν έχει ανακοινώσει πόσο ακριβότερα θα είναι τα προϊόντα της, ωστόσο οι λάτρεις του συγκεκριμένου brand θα πρέπει να προετοιμαστούν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε κάθε γκάμα των προϊόντων και δεν αποκλείεται να δουν και αυξήσεις που θα φτάνουν τα 90-100 ευρώ.

Το κόστος υλικών όπως το βαμβάκι και το νάιλον αναμένεται να αυξηθεί κατά 1-4% ετησίως, ενώ το κόστος εργασίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 11-15% ετησίως. Επιπλέον, οι ολοένα αυξανόμενες τιμές των καυσίμων αυξάνουν το κόστος των πάντων παγκοσμίως.

Η αύξηση των τιμών που θα πληρώσει ο καταναλωτής είναι ένα από τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει δυστυχώς η Adidas για να καταπολεμήσει αυτές τις αυξήσεις, ενώ η μεταφορά μέρους του εργατικού δυναμικού της από την Κίνα στην Ινδονησία, το Βιετνάμ και την Καμπότζη είναι ένα άλλο μέρος του σχεδίου τους για να διατηρήσει τα οικονομικά της σε καλό επίπεδο.

Ο πόλεμος που διεξάγει ο Πούτιν στην Ουκρανία θα μπορούσε να κοστίσει στην Adidas έως και 250 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις, καθώς οι πωλήσεις της στις πληγείσες χώρες και τις κοντινές περιοχές θα μειωθούν περίπου στο μισό, αν και οι πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών αναμένεται να αυξηθούν συνολικά κατά 11-13%. Οι περισσότεροι θα υποστήριζαν ότι το κόστος των προϊόντων τους είναι ήδη πολύ υψηλό, αν και τα παράπονα από τους καταναλωτές είναι απίθανο να κάνουν την Adidas να αλλάξει γνώμη.

Το 2022, η εταιρεία υπολογίζει ότι με τα μέτρα που θα λάβει θα έχει περίπου 12% αύξηση των πωλήσεων που υπολογίζεται σε σχεδόν 24 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν παράλληλα από 1,5 σε 1,9 δισ. ευρώ το τρέχον έτος. Τα λειτουργικά κέρδη της Adidas δεν έχουν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Κεφαλωνίτης Αντώνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0