Sports Βusiness

Μίνο Ραϊόλα: Πογκμπά και Χάαλαντ περιμένουν τα «μαγικά» του και εκείνος να... γεμίσει τις τσέπες του!

Μίνο Ραϊόλα: Πογκμπά και Χάαλαντ περιμένουν τα «μαγικά» του και εκείνος να... γεμίσει τις τσέπες του!

Τα μεταγραφικά σενάρια και αυτό το καλοκαίρι αυξάνονται και πληθαίνουν με τα πιο «καυτά» ονόματα να είναι φέτος οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ. Υπάρχει, όμως, και ένας πρωταγωνιστής, που με τον τρόπο του, αλλάζει τα δεδομένα. Ο μετρ των ατζέντηδων, Μίνο Ραϊόλα ετοιμάζεται και φέτος να επεκτείνει την... τροπαιοθήκη του, αλλά και να «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά πολλά εκατομμύρια.

Σε μια εποχή όπου τα οικονομικά δεδομένα του ποδοσφαίρου γιγαντώνονται χρόνο με το χρόνο, αφού οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βάζουν τα χέρια βαθιά στην τσέπη, για να αποκτήσουν έναν αστέρα του αθλήματος, υπάρχει ένας διαμεσολαβητής που διαμορφώνει το τοπίο με τον δικό του τρόπο. Ο Μίνο Ραϊόλα, δεν είναι απλώς ένας ατζέντης αλλά ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και προσδίδει άλλο κύρος στον όρο «διαπραγμάτευση».

Το επικείμενο καλοκαίρι, προδιαγράφεται «καυτό» στο μεταγραφικό παζάρι και ο Ιταλός, είναι έτοιμος, να φουσκώσει κατά πολλά εκατομμύρια τον τραπεζικό του λογαριασμό, με διαφαινόμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

  • Έρλιγνκ Χάαλαντ

Ο θηριώδης Νορβηγός στράικερ, μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ, πρόκειται να τραβήξουν επάνω τους όλα τα φώτα τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Η αξία του Χάαλαντ, κυμαίνεται μεταξύ των 140 και των 155 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκεται δεύτερος στην σχετική λίστα του transfermarkt, πίσω από τον Γάλλο της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ραϊόλα, δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με λιγότερα χρήματα, με τις, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα να είναι οι «σειρήνες» που θέλουν να προσελκύσουν τον Νορβηγό, να φορέσει τη φανέλα τους με τη ρήτρα αποδέσμευσης από το σύλλογο της Ντόρτμουντ να ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ
HAALAND_1.jpeg

  • Πολ Πογκμπά

Ένας από τους κύριους λόγους που το όνομα του Μίνο Ραϊόλα γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια. Ο Πολ Πογκμπά, έχοντας διανύσει ήδη μια εξαετία στο «Όλντ Τράφορντ» και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βολιδοσκοπεί την κατάσταση σε συνεργασία με τον φημισμένο ατζέντη του, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Γάλλος μέσος έχει δει την τιμή του να πέφτει τα τελευταία χρόνια, με το κόστος του αυτή τη στιγμή να είναι στο ύψος των 55 εκατομμυρίων ευρώ και το συμβόλαιο του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Το όνομα του, έχει ακουστεί τόσο για την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν είναι και απίθανο το σενάριο επιστροφής του στη Γιουβέντους.
Paul-Pogba-Man-United.jpg

  • Νουσέρ Μαζραουί

Ο Ολλανδός δεξιός μπακ του Άγιαξ, στα 24 του, έχει περισυλλέξει γύρω από το όνομα του πολλούς μνηστήρες, σχετικά με την απόκτηση του. Ο Μίνο Ραϊόλα, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις ώστε ο πελάτης του αλλά και ο ίδιος, να αποσπάσουν την καλύτερη δυνατή προσφορά, που θα οδηγήσουν τον Μαζράουι στον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μπορεί το συμβόλαιο του, νυν παίκτη του Άγιαξ να λήγει, τον ερχόμενο Ιούλιο, όμως τα 20 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται πως δε θα είναι η τελική τιμή πώλησης του, με τον ατζέντη του να προσπαθεί να την αυξήσει με κάθε ευκαιρία. Πιθανοί προορισμοί του Μαζράουι σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και η Μπαρτσελόνα, που θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την απόκτηση του.
mazraoui-en-un-partido.jpeg

  • Αλέσιο Ρομανιόλι

Μπορεί ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, Αλέσιο Ρομανιόλι, να μην διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως ο ατζέντης και συμπατριώτης του, δεν πρόκειται να αφήσει να υποτιμηθεί και στο οικονομικό σκέλος. Ο αρχηγός της Μίλαν, βρίσκεται στο Σαν Σίρο επτά χρόνια και το βιογραφικό του, δικαιολογεί αρκετά την τιμή του στο transfermarkt. Τα 20 εκατομμύρια ευρώ αξίας, ίσως να μη δαπανηθούν από κάποια ομάδα αφού λήγει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι, στόχος παρόλα αυτά είναι ένα υψηλό συμβόλαιο, είτε στη Μίλαν, είτε σε άλλο σύλλογο.

romagnoli.jpg

  • Τζάστιν Κλάιφερτ

Μπορεί η εξέλιξη της καριέρας του, να μην είναι η ίδια μέχρι στιγμής, με εκείνη του πατέρα του, Πάτρικ, ωστόσο ο Τζάστιν Κλάιφερτ, έχει ήδη εμπλουτίσει το δικό του βιογραφικό, αλλά και την ατζέντα του Μίνο Ραϊόλα. Στα 22 του χρόνια, ο Ολλανδός εξτρέμ, αγωνίζεται ως δανεικός στη Νις από τη Ρόμα και το συμβόλαιο στους «Τζιαλορόσι» είναι πιθανό να μην ανανεωθεί, με την επιστροφή του από την Νίκαια. Ο σκληρός διαπραγματευτής, Ραϊόλα, θα προσπαθήσει να αυξήσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ της αξίας του νεαρού Ολλανδού πελάτη του, αναζητώντας παράλληλα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

KLUIVERT.jpg

  • Αλφόνς Αρεολά

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Αλφόνς Αρεολά. Ο Γάλλος τερματοφύλακας, μπορεί να αγωνίζεται στη Γουέστ Χαμ τη φετινή σεζόν, όμως τυπικά τα δικαιώματα του ανήκουν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στα 29 του ο θηριώδης Γάλλος τερματοφύλακας, έχει δοθεί δανεικός, στις Λάνς, Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Φούλαμ χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί. Ο Ραϊόλα, εξετάζοντας τις ευκαιρίες το περασμένο καλοκαίρι τον οδήγησε στο Λονδίνο και τη Γουέστ Χαμ, στην οποία ωστόσο δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντέιβιντ Μόγες. Το συμβόλαιο του, «κοσμογυρισμένου» Αρεολά, φαίνεται πως δεν θα ανανεωθεί στην Παρί, μετά τη λήξη του, το καλοκαίρι του 2022, γεγονός που θα αναγκάσει τον Ραϊόλα να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή προσφορά και να δικαιολογήσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ της αξίας του, σύμφωνα με το transfermarkt.


AREOLA.jpg

Γιώργος Ζαχαρίου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0