Sports Βusiness

Παίρνουν… ανάσα οι Λονδρέζοι: Δεν κάνει πίσω στην συνεργασία με την Τσέλσι η Nike!

Παίρνουν… ανάσα οι Λονδρέζοι: Δεν κάνει πίσω στην συνεργασία με την Τσέλσι η Nike!

Στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται η Τσέλσι, μετά τα τελευταία γεγονότα που κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους, αναφορικά με την απομάκρυνση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τον τερματισμό της συνεργασίας με σπόνσορες, αλλά επιτέλους μπορεί να αισθανθεί καλύτερα μετά την απόφαση της Nike!

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Τσέλσι, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σε συνδυασμό με τις απώλειες που έχει από τα εισιτήρια και τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον βασικό χορηγό της, «Three UK», έκαναν άπαντες στο Λονδίνο να βλέπουν μόνο… αδιέξοδο ως προς την επόμενη ημέρα.

Φως στο τούνελ δεν υπάρχει και μόνο χειρότερα γίνονται διαρκώς τα πράγματα για τους «μπλε», που προς το παρόν αναμένουν προτάσεις για την αγοραπωλησία τους. Όσο όμως οι φήμες μένουν σε φιλολογικό ενδιαφέρον, τόσα τα περιθώρια στενεύουν για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που δεν θέλει σίγουρα να αρχίζει να χάνει συμμάχους.

Σε αντίθεση λοιπόν με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η Nike φαίνεται πως δεν θα σταματήσει τελικά την συμφωνία της με την Τσέλσι. Μία συμφωνία που έχει ξεκινήσει από το 2016, «τρέχει» μία πενταετία και αποφέρει συνολικά στους Λονδρέζους 900 εκατομμύρια λίρες.

Αν αυτό συνέβαινε και η Nike αποφάσιζε να κάνει πίσω, η Τσέλσι θα έχανε τα χρήματα που υπολείπονταν. Μιλάμε για μία οικονομική ζημία που «άγγιζε» τα 650 εκατομμύρια ευρώ, με το κενό να μην δύναται να αναπληρωθεί από πουθενά.

Συνεπώς, η αίσθηση του «The Athletic» πως η Nike συνεχίζει να αποτελεί σπόνσορα της Τσέλσι, μόνο θετικά μπορεί να γίνει αντιληπτή στο στρατόπεδο της ομάδας. Ενός κακού, μύρια κακά έπονται, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η τύχη χαμογελά στους «μπλε».

Παίρνουν ανάσα, συνεχίζουν, αλλά το πρόβλημά τους είναι πως το αγωνιστικό κομμάτι του πράγματος, η διεκδίκηση δύο τίτλων και η 3η θέση στην Premier League, έχουν πλέον περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0