Sports Βusiness

«Έμπλεξε» η Τσέλσι... Δεν μπορεί να πουλήσει ο Αμπράμοβιτς!

«Έμπλεξε» η Τσέλσι... Δεν μπορεί να πουλήσει ο Αμπράμοβιτς!

Οι κυρώσεις της βρετανικής Κυβέρνησης προς τους Ρώσους ολιγάρχες λόγω των εχθροπραξιών του Βλαντιμίρ Πούτιν βάζουν πλέον στη λίστα και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, του οποίου η επιχειρηματική δράση στο Νησί μπλοκάρεται και το μέλλον της Τσέλσι τίθεται προς… αμφισβήτηση!

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει τιμωρηθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως «μέρος» της απάντησής της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι ένας από τους επτά ολιγάρχες που υφίστανται νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τους δισεκατομμυριούχους Ιγκόρ Σέτσιν και Όλεγκ Ντεριπάσκα, που θεωρούνται και οι δύο σύμμαχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια» για όσους υποστήριξαν την εισβολή.

«Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη αυτών που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων», είπε ο Τζόνσον.

Η Τσέλσι κατασχέθηκε από τον Αμπράμοβιτς στο πλαίσιο του παγώματος των περιουσιακών του στοιχείων και η πώληση του συλλόγου βρίσκεται πλέον σε αναμονή.

Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 9,4 δισ. λιρών, είναι «ένας από τους ολιγάρχες από τη δεκαετία του 1990 που διατήρησε εξέχουσα θέση υπό τον Πούτιν».

Ο Αμπράμοβιτς έχει μερίδια στον κολοσσό χάλυβα Evraz, Norilsk Nickel και πούλησε το 73% της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Sibneft στον κρατικό τιτάνα φυσικού αερίου Gazprom για 9,87 δισ. £ το 2005.

«Ο Αμπράμοβιτς εμπλέκεται ή έχει εμπλακεί στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στην υπονόμευση και απειλή της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, μέσω της Evraz PLC, μιας εταιρείας κατασκευής και εξόρυξης χάλυβα», αναφέρει το επίσημο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ενώ οι κυρώσεις εναντίον του θέτουν το μέλλον της Τσέλσι υπό αμφισβήτηση, οι υπουργοί προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον σύλλογο ότι δεν θα «βλαπτεί άσκοπα».

Σε ένα tweet, η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις είπε ότι η κράτηση εκείνων που «έδωσαν τη δυνατότητα στο καθεστώς Πούτιν να λογοδοτήσει» ήταν η προτεραιότητα.

«Ξέρω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν εκείνα που επιδιώκονται», έγραψε.

Πως επηρεάζεται η Τσέλσι

  • Μπορεί να ξοδεύει μέχρι 20.000£ για τα ταξίδια εκτός έδρας
  • Στα εντός έδρας ματς μόνο κάτοχοι διαρκείας μπορούν να μπουν στο γήπεδο, δεν μπορούν να πουληθούν εισιτήρια και συνεπώς δεν μπορούν να υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί
  • Μπορούν να πουληθούν πράγματα από τα μπαρ του γηπέδου στο κομμάτι που υπάρχουν σουίτες, αλλά δεν μπορεί κανείς να αγοράσει οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είναι κλειστή δηλαδή μπουτίκ
  • Μέγιστο κόστος για τα εντός έδρας παιχνίδια 500.000£ συμπεριλαμβανομένων των security
  • Απαγορεύεται οποιαδήποτε ανανέωση συμβολαίου, συμφωνία αλλά και πώληση ποδοσφαιριστή
  • To μηνιαίο κόστος σε μισθούς θα ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια£


Το «παραθυράκι» για την σωτηρία της Τσέλσι, σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Αμπράμοβιτς μπορεί να προχωρήσει σε πώληση του συλλόγου αλλά θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να κάνει τις όποιες κουβέντες αποποιούμενος οποιοδήποτε ποσό από την πώληση.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο με τις κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς:

Αμπράμοβιτς_-_Τσέλσι_2.pdf

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0