Sports Βusiness

Premier League και EFL «παγώνουν» τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια στη Ρωσία και δωρίζουν 1 εκατ. λίρες στους πληγέντες!

Premier League και EFL «παγώνουν» τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια στη Ρωσία και δωρίζουν 1 εκατ. λίρες στους πληγέντες!
Premier League και EFL ανέστειλαν τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια με την Okko Sport, τον πάροχο στη Ρωσία, με το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη να προσφέρει, παράλληλα, ένα εκατομμύριο λίρες στην Επιτροπή Έκτακτης Καταστροφής της Ουκρανίας!
Οι 20 ομάδες της Premier League αποφάσισαν παμψηφεί να «παγώσουν» άμεσα τη συμφωνία τους με το ρωσικό πάροχο, Okko Sport, κατά την οποία μπαίνουν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ ανά έτος στα ταμεία του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.
 
Παράλληλα, τονίζεται πως θα δοθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου λιρών στην Επιτροπή Έκτακτης Καταστροφής στην Ουκρανία, στο γενικότερο κύμα στήριξης προς τους πληγέντες από τον πόλεμο. Η ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Premier League καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κάνουμε έκκληση για να επικρατήσει η ειρήνη και οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επηρεάζονται άμεσα από τον πόλεμο».
 

Η εν λόγω κίνηση, όπως γίνεται αντιληπτό, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο μέτρων στήριξης προς την Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχηγοί όλων των ομάδων φόρεσαν περιβραχιόνια στα χρώματα της χώρας, ως ένα ελάχιστο δείγμα αλλεγγύης, την ώρα που οι οθόνες εντός των γηπέδων προέβαλαν το μήνυμα: «Football Stands Together».
 
Ωστόσο, τον δρόμο της Premier League ακολούθησε και η English Football League, γνωστή ως EFL, στην οποία υπάγονται η Championship, η League One και η League Two. «Η πρόσβαση στην υπηρεσία iFollow της EFL δεν είναι πλέον δυνατή στη συγκεκριμένη περιοχή!»
 
Η αντίδρασή τους επιβραβεύτηκε και από τον Υπουργό Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον: «Ήταν μία κίνηση που έπρεπε να γίνει και την επικροτούμε. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στην απόφαση της Premier League να διακόψει την προβολή αγώνων ως αντίδραση προς τη βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Οφείλουμε να τον μετατρέψουμε σε παρία με κάθε μέσο!»
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0