Sports Βusiness

Η Μπαρτσελόνα περνά στη νέα εποχή με τη δημιουργία κρυπτονομίσματος

Η Μπαρτσελόνα περνά στη νέα εποχή με τη δημιουργία κρυπτονομίσματος

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους δυνατούς οικονομικά συλλόγους.

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, έκανε γνωστό πως η ομάδα θα λανσάρει στην αγορά μια γκάμα NFTs (Non-Fungible Tokens), ενώ πρόκειται να δημιουργήσει και δικό της κρυπτονόμισμα. Μάλιστα, οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα απέρριψαν προσφορές από διάφορες εταιρείες που απασχολούνται στον τομέα της κρύπτο-οικονομίας, καθώς θέλουν να αναπτύξουν ένα νόμισμα αποκλειστικά δικό τους.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κρυπτονόμισμα. Είμαστε διαφορετικοί επειδή επιζούμε και συντηρούμαστε οικονομικά αποκλειστικά από ο,τι βγάζουμε από την αθλητική βιομηχανία. Δεν έχουμε μεγαλομετόχους ή εταιρείες στο παρασκήνιο. Πρέπει να είμαστε πρωτοποριακοί, γενναίοι και γεμάτοι φαντασία, ώστε να είμαστε ένα βήμα μπροστά σε τομείς που αφορούν τον αθλητισμό», ήταν τα λόγια του Λαπόρτα.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πως θα χρησιμοποιήσει ο σύλλογος τα κρυπτονομίσματα, αν δηλαδή θα αποτελούν ένα μέσο πληρωμής για εισιτήρια και είδη της ομάδας ή θα αφορά για την εξασφάλιση VIP υπηρεσιών. Είναι βέβαιο πάντως ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να φέρει τη νέα εποχή και στο ποδόσφαιρο.

Φυσικά το πρότζεκτ αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, αφού οι «μπλαουγκράνα» εξετάζουν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο από τον περασμένο Νοέμβρη, μετά και από την σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Ownix, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των NFTs. Ωστόσο η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα, αφού ο σύμβουλος σχέσεων της εταιρείας συνελήφθη για απάτη. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να πορευτεί μόνη της και να εισχωρήσει στον ψηφιακό κόσμο.

Για όσους δεν γνωρίζουν βέβαια τι είναι τα κρυπτονομίσματα πρόκειται για μορφές συναλλάγματος στον ψηφιακό κόσμο. Ενώ πιο συγκεκριμένα τα NFTs, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα η Μπαρτσελόνα, είναι κι αυτά ένα είδος κρυπτονομίσματος, που στην πράξη αποτελούν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο ιδιοκτήτης ενός NFT κατέχει τα δικαιώματα για ένα περιουσιακό στοιχείο και την απόδειξη κυριότητας του στον ψηφιακό κόσμο.

Βασίλης Βασιλείου 

www.bnsports.gr    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0