Sports Βusiness

Κατακραυγή προς την καταχρεωμένη Σάλκε λόγω Gazprom και «Ελευθερία στην Ουκρανία» από την Bild!

Κατακραυγή προς την καταχρεωμένη Σάλκε λόγω Gazprom και «Ελευθερία στην Ουκρανία» από την Bild!
Η απειλητική στάση της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, πριν ακόμη εξελιχθεί σε εισβολή, έφερε την κατακραυγή από τον γερμανικό Τύπο προς τη Σάλκε, που διατηρεί τη ρωσική Gazprom ως κεντρικό χορηγό στη φανέλα της! Πρώτη όλων η Bild, που αντικατέστησε το λογότυπο της εταιρείας, γράφοντας «Ελευθερία στην Ουκρανία»!
Και ξαφνικά, νέοι μπελάδες για τη Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη. Μπελάδες που στην αρχή μίας πρωτόγνωρα δύσκολης σεζόν, ίσως δεν μπορούσε να διανοηθεί. Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που εξελίχθηκε σε εισβολή της πρώτης στη δεύτερη, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον γερμανικό τύπο για τον κεντρικό χορηγό της στη φανέλα του συλλόγου, την Gazprom και εν ολίγοις, ασκείται μεγάλη πίεση, ώστε να καλυφθεί η διαφήμιση της ρωσικής εταιρείας αερίου. Κάτι που η Σάλκε δεν μοιάζει διατεθειμένη, ωστόσο, να το κάνει, σκεπτόμενη κυρίως το δυσθεώρητο χρέος της, που εντός του 2021 έφτασε στα 240 εκατ. ευρώ.
 
Όπως τονίζεται από την πλευρά των «βασιλικών μπλε», ο σύλλογος στέκει στο πλάι του χορηγού του και μέσω ανακοίνωσης της ανέφερε πως θα τιμήσει τη συμφωνία που έχει με την γερμανική θυγατρική της Gazprom, την Gazprom Germania«Είναι ένας έμπιστος συνεργάτης και προμηθευτής αερίου για τη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα τις εξετάσουμε και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να επικρατήσει η ειρήνη» τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
Όσον αφορά την στάση του Τύπου, ενδεικτική είναι η στάση της δημοφιλούς Bild, που αρνείται να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες της ομάδας στις οποίες φαίνεται το λογότυπο της ρωσικής εταιρείας και το αντικατέστησε με ένα δικό της μήνυμα που γράφει: «Ελευθερία στην Ουκρανία!»
 

Παράλληλα, ο σύλλογος δέχεται «πυρά» και για την Nord Stream 2, μια προγραμματισμένη σύνδεση αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, που προβάλλεται σε διάφορα σημεία της έδρας της, Veltins Arena. Με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης «πάγωσαν» οι εξελίξεις επί του θέματος ως μέτρο πίεσης προς τη Ρωσία, αλλά ο σύλλογος δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη κίνηση ακόμη. 
 
Υπενθυμίζεται πως η Gazprom αποτελεί έναν βασικό χρηματοδότη του συλλόγου από το 2007 και στην παρούσα, δεινή οικονομική κατάσταση, κρίνεται απαραίτητη για τη βιωσιμότητά του, αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια επιστροφής στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. 
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0