Sports Βusiness

Μπενφίκα – Άγιαξ: Τα «δικά» τους παιδιά, τους μετέτρεψαν στα κορυφαία selling club… (video)

Μπενφίκα – Άγιαξ: Τα «δικά» τους παιδιά, τους μετέτρεψαν στα κορυφαία selling club… (video)

Η ιδιότητα του selling club δεν είναι απλή υπόθεση. Το τμήμα σκάουτινγκ σε ακαδημίες και πρώτη ομάδα, πρέπει να είναι στη μέγιστη ετοιμότητα για να βρει τους κατάλληλους. Ο Άγιαξ και η Μπενφίκα κοντράρονται στο Champions League και το BN Sports βρήκε την ευκαιρία για να σας παρουσιάσουν το αξιοζήλευτο μοντέλο των δύο συλλόγων.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει καταγράψει τρομερά γεγονότα. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου. Ομάδες με τίτλους που έχουν πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο και αφήνουν μέχρι και σήμερα το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία. Ωστόσο, υπάρχουν και οι «αφανής» ήρωας. Ομάδες που έχουν βγάλει τεράστια ονόματα στον κόσμο του αθλήματος και αποτελούν από τα μεγαλύτερα selling club του πλανήτη.

Ο λόγος για τον Άγιαξ και τη Μπενφίκα. Δύο σύλλογοι που η μοίρα τους έφερε αντιμέτωπους στους «16» του Champions League και πρόσφερε το απίστευτο βίντεο του ολλανδικού συλλόγου. Ένα δείγμα του πόσα έχει προσφέρει αυτό το ζευγάρι στον πλανήτη, ακόμη και αν δεν θεωρούνται από τις πιο θορυβώδης δυνάμεις. Το BN Sports παίρνει την ευκαιρία και σας παρουσιάζει το έργο που έχουν χτίσει μέσα από τις πέντε καλύτερες πωλήσεις τους!

Άγιαξ

Φρένκι Ντε Γιονγκ (86 εκατ. ευρώ)

Η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Άγιαξ από παιδί της ακαδημίας του. Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ χρειάστηκε μόλις τρία επαγγελματικά χρόνια καριέρας στον ολλανδικό σύλλογο για να εκτοξεύσει την αξία του κατακόρυφα. Με το ποσό των 86 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό του το καλοκαίρι του 2019, λίγους μήνες μετά την απίστευτη πορεία του «Αίαντα» στο Champions League. Ο διεθνής μέσος μέτρησε 89 συμμετοχές με πέντε γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ματάις Ντε Λιχτ (85,5 εκατ. ευρώ)

Ακόμα ένα μέλος της «χρυσής» φουρνιάς του 2018/19. Ο Ματάις Ντε Λιχτ έκανε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2017 και από τότε, έγινε ο νέος ηγέτης της άμυνας. Ο υψηλόσωμος στόπερ παρά το νεαρό της ηλικίας του στάθηκε εξαιρετικά και έγινε από τους πρωταγωνιστές της τρομερής πορείας του Champions League. Μαζί με τον Ντε Γιονγκ, το καλοκαίρι του 2019 αποχώρησε, βάζοντας στα ταμεία του Άγιαξ το ποσό των 85,5 εκατ. ευρώ για να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους.

Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ (39 εκατ. ευρώ)

Η «χρυσή» τριάδα κλείνει με τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ. Ο Ολλανδός μέσος, ήταν το καλύτερο ζευγάρι με τον Ντε Γιονγκ στη μεσαία γραμμή, με τον οποίο έγινε παράλληλα επαγγελματίας στον Άγιαξ. Ο τρόπος που συνεργαζόντουσαν ήταν μοναδικός και για αυτό, το 2018/19, ήταν εκ των κορυφαίων του ρόστερ. Δεν αποχώρησε μαζί με τους υπόλοιπους αλλά ένα χρόνο αργότερα, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 40 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Έβερτον με την μορφή δανεισμού.

Ντέιβι Κλάασεν (27 εκατ. ευρώ)

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεπετάχτηκαν όταν ακόμα ο Άγιαξ δεν ήταν στα καλύτερά του. Ο Ντέιβι Κλάασεν ξεχώρισε για τη «μύγα μες’ το γάλα». Ήταν αναμενόμενο πως η επόμενη μέρα, θα τον έβρισκε κάπου υψηλότερα. Και έτσι έγινε. Η Έβερτον, το καλοκαίρι του 2017 και έπειτα από πέντε χρόνια προϋπηρεσίας σε επαγγελματικό επίπεδο, τον έκανε δικό της έναντι 27 εκατ. ευρώ. Από το 2020, βρίσκεται ξανά στον «Αίαντα» έχοντας περάσει και από τη Βέρντερ Βρέμης.

Γουέσλεϊ Σνάιντερ (27 εκατ. ευρώ)

Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία των ακαδημιών του Άγιαξ. Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ είδε τον ολλανδικό σύλλογο να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο τον χειμώνα του 2003 και μέσα σε 3,5 χρόνια, απογείωσε τη τιμή του στα ύψη. Ο μετρ των εκτελέσεων και ένας ποδοσφαιριστής που δέσποζε στη μεσοεπιθετική γραμμή του Άγιαξ. Δεν γινόταν, η Ρεάλ Μαδρίτης να τον αφήσει έτσι. Το καλοκαίρι του 2007, έναντι 27 εκατ. ευρώ τον κάνει δικό της και ο διεθνής ποδοσφαιριστής ξεκινάει μία αξιοζήλευτη πορεία. Το 2019 κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας μια απίστευτη καριέρα στο άθλημα.

Μπενφίκα

Ζοάο Φέλιξ (127,5 εκατ. ευρώ)

Το καλοκαίρι του 2019, όλη η ευρωπαϊκή αγορά ταρακουνήθηκε όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης έβγαλε από τα ταμεία της 127,5 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της το τεράστιο ταλέντο της Μπενφίκα. Ο Ζοάο Φέλιξ έκανε πράγματα και… θαύματα με τους «αετούς» καθώς μέσα σε μόλις μία σεζόν, πέτυχε 20 γκολ και 11 ασίστ σε 43 ματς. Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που μόλις… ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Για τη Μπενφίκα, αποτελεί και την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της.

Ρούμπεν Ντίας (68 εκατ. ευρώ)

Ακόμα μία περίπτωση που αυτή την στιγμή είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης. Ο αποκλεισμός της Μπενφίκα από τον ΠΑΟΚ, έφερε οικονομικούς τριγμούς στον σύλλογο. Έτσι, το μεγαλύτερο παρουσιαστικό στοιχείο, έπρεπε να πουληθεί. Ο Ρούμπεν Ντίας είχε κάνει την απόλυτη διαφορά στο κέντρο της άμυνας και μέσα σε τρία χρόνια, είχε μετατραπεί σε πραγματικό ηγέτη. Έτσι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον ζήτησε για την ενίσχυση της άμυνας και η Μάντσεστερ Σίτι, δαπάνησε 68 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Αυτή τη στιγμή, θεωρείται εκ των κορυφαίων στόπερ στον κόσμο.

Ρενάτο Σάντσες (35 εκατ. ευρώ)

Με τη Λιλ κάνει θαύματα και επαληθεύει γιατί η Μπάγερν Μονάχου είχε δαπανήσει 35 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Το ξεπέταγμα του Ρενάτο Σάντσες ήταν απότομο. Μέσα σε λίγους μήνες, όλη η Ευρώπη μιλούσε για εκείνον, παρότι είχε κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Οι «Βαυαροί» πείστηκαν από τα 35 ματς που είχε παίξει σε επίσημο επίπεδο και τον έκαναν δικό τους, δίχως να εντυπωσιάσει εκεί. Τώρα στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, τα ξαναπάει περίφημα.

Μπερνάρντο Σίλβα (15,7 εκατ. ευρώ)

Ακόμα μία περίπτωση που πλέον, αποτελεί από τις κορυφαίες στον κόσμο στα χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα χρειάστηκε μόλις έξι μήνες επαγγελματικής καριέρας, για να κάνει τη Μονακό να βγάλει από τα ταμεία το ποσό των 15 εκατ. ευρώ και να προχωρήσει στην απόκτησή του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν από τους καλύτερους της Μπενφίκα και όταν έφτασε η στιγμή, έδειξε την κλάση με τα χρώματα του γαλλικού συλλόγου. Στη Μάντσεστερ Σίτι είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ζοάο Κανσέλο (15 εκατ. ευρώ)

Και φτάνουμε στον Ζοάο Κανσέλο. Το απόλυτο εργαλείο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Πορτογάλος φουλ μπακ δεν πρόλαβε να μείνει με τη φανέλα της Μπενφίκα καθώς η Βαλένθια τον έκανε δικό της με την μορφή δανεισμού. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στις «νυχτερίδες», έφερε τον διεθνή άσο στη κανονική μεταγραφή και με 15 εκατ. ευρώ, άφησε τη Λισσαβόνα για την Ισπανία. Η ιστορία είναι γνωστή και η Μάντσεστερ Σίτι του έχει απογειώσει την καριέρα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0