Sports Βusiness

Τα δεδομένα και οι λεπτομέρειες πίσω από την πώληση της Αταλάντα σε αμερικάνικο fund

Τα δεδομένα και οι λεπτομέρειες πίσω από την πώληση της Αταλάντα σε αμερικάνικο fund

Μπορεί άπαντες να έχουν το μυαλό τους στην ευρωπαϊκή μάχη απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως η Αταλάντα, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να περάσει σε άλλα χέρια.

Η Αταλάντα κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 2-1 στο Μπέργκαμο και πλέον, έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στον Πειραιά, δεδομένου πως δεν υπάρχει και το εκτός έδρας γκολ. Ο ιταλικός σύλλογος είναι συγκεντρωμένος στο να περάσει στους «16» του Europa League, όμως τα εξωαγωνιστικά θέματα… τρέχουν.

Συγκεκριμένα, οι φήμες για πώληση της Αταλάντα σε κάποιο fund, όχι απλά αληθεύουν αλλά είναι και θέμα… ημερών για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, η Ιταλία βουίζει πως οι τύχες του ιταλικού συλλόγου θα μεταβιβαστούν στη KKR. Ένα αμερικάνικο fund που θα βγάλει από τα ταμεία του 350 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό του το 80% της Αταλάντα.

Βέβαια, τα ιταλικά ΜΜΕ, συγκρούονται σε αυτό, καθώς η «Tuttomercatoweb» αναφέρει πως οι Αμερικάνοι συζητούν για κάτι που αφορά την οικογένεια Περκάσι και όχι αποκλειστικά την Αταλάντα. Το BN Sports σας αναλύει ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα και ποια είναι η KKR που είναι έτοιμη να μπει στην πιο ανερχόμενη δύναμη της Ευρώπης.

Τα οικονομικά κριτήρια και το ποσοστό…

Οι επαφές μοιάζουν προχωρημένες. Θα φανεί αν η KKR θέλει να αγοράσει την Αταλάντα ή κάτι από την οικογένεια Περκάσι, ωστόσο έχουν γίνει γνωστές αρκετές λεπτομέρειες πίσω από την υπόθεση. Αρχικά, το ποσό που έχει «κλειδώσει» είναι στα 350 εκατ. ευρώ. Αυτό θα χρειαστεί να παραχωρήσει το αμερικανικό fund για να μπει για ένα τεράστιο ποσοστό, στο τιμόνι της Αταλάντα.

Το γεγονός πως η ομάδα έχει ανοδική πορεία και δείχνει δείγματα… πρωταθλητισμού, αποτέλεσε αιτία να υπάρξουν αρκετές προτάσεις για την αγορά της. Η KKR λοιπόν μοιάζει η εκλεκτή, αν ισχύουν οι φήμες πως η οικογένεια Περκάσι είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση της ομάδας. Η διαφωνία υπάρχει στο πόσο μεγάλο μέρος του συλλόγου θα έχουν οι Αμερικάνοι.

Αρχικά υπήρχε εκτίμηση κοντά στα 60% με 70%, όμως εν τέλει, τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ αλλά και η SkySports κάνουν λόγο για κάτι παραπάνω από 80%, με τους Περκάσι να παραμένουν στην διοίκηση αλλά με σαφές πολύ λιγότερο ποσοστό. Όπερ σημαίνει πως δεν θα έχουν και τον πρώτο λόγο για ότι θα συμβεί στην ομάδα.

Η KKR που θέλει να κατακτήσει το ποδόσφαιρο…

Στον ποδοσφαιρικό κόσμο, το όνομα της KKR ακούγεται για πρώτη φορά. Όμως, στο οικονομικό σκέλος, οι Αμερικάνοι έχουν τεράστια δύναμη. Είναι το fund που δείχνει το πιο δυνατό ενδιαφέρον για την ολική απόκτηση της ιταλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, TIM. Κάπως έτσι, ήρθε και η Αταλάντα στο κόλπο. Τα αρχικά σημαίνουν «Kohlberg Kravis Roberts & Co» και η εταιρία δραστηριοποιείται στις επενδύσεις από το 1976.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρία έχει αμοιβαίο κεφάλαιο κοντά στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και η ένταξή της στις τύχες της Αταλάντα, δίνει σαφή οικονομική δύναμη στον ιταλικό σύλλογο. Παράλληλα, η ομάδα του Μπέργκαμο θα είναι η 7η στην Ιταλία που θα έχει Αμερικανούς ιδιοκτήτες, μετά τις Σπέτσια, Μίλαν, Βενέτσια, Ρόμα, Μπολόνια και Φιορεντίνα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και επίσημη η πώληση της Αταλάντα αλλά και να ξεκαθαριστεί με ποιον τρόπο θα μπουν στον σύλλογο οι Αμερικανοί επενδυτές.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0