Sports Βusiness

«Ερωτικό τρίγωνο» εκατομμυρίων: DAZN και Discovery δίνουν μάχη για την αγορά της BT Sport και τα «μάτια» της Premier League

«Ερωτικό τρίγωνο» εκατομμυρίων: DAZN και Discovery δίνουν μάχη για την αγορά της BT Sport και τα «μάτια» της Premier League
DAZN και Discovery κονταροχτυπιούνται για την αγορά της BT Sport, με την εταιρεία που θα κλείσει το deal να αποκτά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχετικά Άρθρα

Deal που θα προκαλέσει… σεισμό βρίσκεται στα σκαριά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League στο «Νησί». Τα αφεντικά της πολυεθνικής εταιρείας BT βρίσκονται σε συζητήσεις με την Premier League για την πώληση του BT Sport, με τη DAZN να είναι το μεγάλο φαβορί.

Η Premier League αποτελεί το σημαντικότερο εγχώριο συνεργάτη της BT Sport με τη συμφωνία τους να έχει ισχύ μέχρι το 2025, συνεπώς χρειάζεται η έγκρισή της για πιθανή πώληση. Εκτός από τη Premier League, η BT πρέπει να λάβει έγκριση και από την UEFA καθώς έχει τα Βρετανικά δικαιώματα για το Champions League και το Europa League. Μια τέτοια συμφωνία έχει υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, με τη BT να έχει υπογράψει συμφωνίες εκατομμυρίων μέχρι το 2025. Συνεπώς πρέπει να εξασφαλίσει νέες συμφωνίες σε περίπτωση πώλησης, για παράδειγμα με τη Sky και τη Virgin Media που έχουν στις πλατφόρμες τους τη BT Sport.

FOS-12.7-BT-Sport.jpg

Μεγάλος ανταγωνιστής για τη DAZN, είναι η Discovery, με τον αμερικανικό κολοσσό να ενδιαφέρεται επίσης έντονα για την απόκτηση της BT Sport. Μάλιστα η Discovery έχει εναλλακτική πρόταση για κοινοπραξία μαζί με τη BT. Στην Ευρώπη η Discovery είναι ιδιοκτήτρια του Eurosport ενώ επίσης κατέχει τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την άλλη, η DAZN ανήκει στον Λεν Μπλαβάτνικ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τη λίστα της Sunday Times για το 2021. Η περιουσία του Βρετανοαμερικανού επιχειρηματία με καταγωγή τον Οδησσό της Ουκρανίας, είναι 27,6 δισ. ευρώ.

Την Τετάρτη (02/02), το διοικητικό συμβούλιο της BT θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη. Σε αυτό το συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί η πώληση της BT Sport, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με την Premier League.

Σύμφωνα με το Reuters, η DAZN βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της BT Sport έναντι 712 εκ. ευρώ, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανατροπής με την Discovery να είναι ζωντανή στη διαπραγμάτευση.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η αγορά της BT Sport για τη DAZN, θα υπάρχει έτοιμη η υποδομή της παραγωγής στο κέντρο που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα σημάδια για το ενδιαφέρον της DAZN στο «Νησί» φάνηκαν από την πενταετή συμφωνία με τη Matchroom τον Ιούλιο για την κάλυψη των αγώνων μποξ. Βέβαια τώρα διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο, η Premier League

Diletta_Leotta.jpg

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0