Sports Βusiness

«Έκλεισαν» τα τηλεοπτικά της Premier League σε Ιαπωνία και Κορέα!

«Έκλεισαν» τα τηλεοπτικά της Premier League σε Ιαπωνία και Κορέα!

Λίγες ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής νέων προτάσεων, η Premier League κατέληξε στην Eclat Media Group, ως την ιδανική εταιρεία για να μεταδίδει τους αγώνες της σε Ιαπωνία και Κορέα!

«Λευκός καπνός» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, σε Ιαπωνία και Κορέα! Η Eclat Media Group βγήκε νικήτρια στη μεγάλη «μάχη» στην Ιαπωνία και αρχής γενομένης από τη σεζόν 2022-23, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό προϊόν παγκοσμίως, θα μεταδίδεται από τα δικά της κανάλια, αφού επικράτησε στο «μπρα-ντε-φερ» με τη DAZN. Όσον αφορά την Κορέα, προσπέρασε στο… νήμα την CJ ENM και την πλατφόρμα της, Coupang Play.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για την Eclat, που μέχρι πέρυσι οι δραστηριότητές της περιορίζονταν στην Κορέα, την χώρα όπου εδρεύει. Πλέον, λογίζεται ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον τομέα των αθλητικών μεταδόσεων στην Ασία, γεγονός που φαίνεται από την «νίκη» της επί της DAZΝ, με την τελευταία, ωστόσο, να μην φαίνεται διατεθειμένη να μείνει με… σταυρωμένα τα χέρια!

Πιο συγκεκριμένα, επειδή το πλήγμα θα είναι τεράστιο, λέγεται πως ετοιμάζεται να προσφέρει συμπροβολή του αγγλικού πρωταθλήματος, σε συνεργασία με το SPOTV, την πλατφόρμα της Eclat δηλαδή. Μάλιστα, η σκέψη αυτή συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη αύξηση στην τιμή της συνδρομής στη DAZN, κάτι που επέλεξε να κάνει για πρώτη φορά μετά από την εμφάνισή της στην αγορά, το 2016!
premier_league_spotv.jpg

Τα έσοδα της Premier League λέγεται πως ενισχύθηκαν σημαντικά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη το ποσό που εξασφάλισε. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μία μεγάλη «νίκη» για το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς σε μία εποχή που οι περισσότερες λίγκες μετρούν τις οικονομικές «πληγές» τους από τον κορονοϊό, αυτό συνεχίζει την ανοδική του πορεία!

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Ιανουαρίου έληξαν οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ασία και τις περιοχές του Ειρηνικού, για τα τρία επόμενα χρόνια.

Απομένουν 14 χώρες όπου δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική συμφωνία και όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο γεγονός έχει να κάνει με την πρόθεση της Premier League να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό deal για την ίδια, σε μία περίοδο που οι περισσότερες λίγκες στη συγκεκριμένη αγορά, κωλύονται.

Πηγή: sportbusiness.com

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0