Sports Βusiness

Ο Χακίμ Ολάζουον επενδύει σε ομάδα β' κατηγορίας της Αγγλίας!

Ο Χακίμ Ολάζουον επενδύει σε ομάδα β' κατηγορίας της Αγγλίας!

Δημοσιεύματα από την Αγγλία θέλουν τον Χακίμ Ολάζουον να πρωτοστατεί σε ένα επενδυτικό γκρουπ που θέλει να επαναφέρει μια ομάδα από το Μπέρμιγχαμ στην BBL.

Ο θρύλος του NBA, Χακίμ «The Dream» Ολάζουον, φαίνεται πως ηγείται ενός γκπρουπ επενδυτών που θέλει να κάνει επαγγελαμτική την ομάδα μπάσκετ από το Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να ανέβει από τη β' κατηγορία στην BBL.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα «mvp247.com» μια κοινοπραξία επενδυτών, με πρώτο και καλύτερο τον άλλοτε σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, πρόκειται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την δημιουργία του επαγγελματικού franchise.

Η τελευταία φορά που η εν λόγω περιοχή είχε εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία του βρετανικού πρωταθλήματος μπάσκετ ήταν ουσιαστικά το 2006, όταν και διαλύθηκαν οι Μπέρμιγχαμ Μπούλετς (σσ. έπειτα εμφανίστηκαν οι Μπέρμιγχαμ Πάνθερς και οι Μπέρμιγχαμ Νάιτς, αλλά δεν μακροημέρευσαν). Ο Ολάζουον, που ζει πια σε μόμινη βάση στην Αγγλία, οραματίζεται, λοιπόν, τη αναγέννηση ενός ισχυρού κλαμπ στην περιοχή.

Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε η ανάμειξη του Ολάζουον με τους Μπέρμιγχαμ Ρόκετς (σσ. City of Birmingham Rockets Basketball Club), μια ομάδα με παιδιά από διάφορες εθνικότητες και κουλτούρες που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αλλά σταδιακά άρχισε να αναρωτιέται γιατί η πόλη δεν είχε ένα επαγγελματικό κλαμπ, μια ιδέα που με τον καιρό ωρίμασε μέσα του και πήρε την απόφαση να την προχωρήσει. 

Να σημειώσουμε,ακόμα, ότι ένα Αμερικάνικο επενδυτικό γκπρουπ, με όνομα «777 Partners», εξαγόρασε πέρσι το 45% των μετοχών της BBL και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ποσό που απαιτείται για τα franchise fees μπορεί να εκτοξευτεί από τις 150.000 λίρες κοντά στο 1 εκατομμύριο λίρες! Ωστόσο, το εν λόγω γκρουπ αποσκοπεί στην ένταξη τουλάχιστον τεσσάρων νέων ομάδων στη BBL, κάτι που μπορεί να επιταχύνει αρκετά το σχέδιο του Ολάζουον και των συμπαικτών του.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0