Sports Βusiness

Ο Φούντας στο Top-10 των πιο ακριβοπληρωμένων Ελλήνων, βλέποντας την... πλάτη μόνο του Τσιμίκα!

Ο Φούντας στο Top-10 των πιο ακριβοπληρωμένων Ελλήνων, βλέποντας την... πλάτη μόνο του Τσιμίκα!
«Βαλίτσες» για την Ουάσινγκτον ετοιμάζει ο Ταξιάρχης Φούντας, με ένα «μυθικό» συμβόλαιο να απλώνεται στα πόδια του! Τα 6.2 εκατ. ευρώ που θα λάβει μέσα σε τρία χρόνια, τον καθιστούν όχι μόνο τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της DC United, αλλά και έναν από τους καλύτερα αμειβόμενους Έλληνες! Ο μόνος που τον «ξεπερνά»; Ο Τσιμίκας της Λίβερπουλ!
Η πόρτα του MLS «ανοίγει» για τον Ταξιάρχη Φούντα, ως επιβράβευση των εξαιρετικών του εμφανίσεων με τη Ραπίντ Βιέννης επί 2.5 χρόνια! Ο νέος του σταθμός, όπως όλα δείχνουν, η DC United, εκτός από ένα νέο κεφάλαιο αγωνιστικά, ανοίγει και ένα πρωτόγνωρο οικονομικά! 
 
Οι αποδοχές του εκτοξεύονται. Από τις μερικές χιλιάδες της αυστριακής Bundesliga, πλέον θα αγγίξουν τα 6.2 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, κάνοντάς τον, έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην παρούσα χρονική περίοδο. Έστω κι αν στη σχετική λίστα, άλλος «ηγείται». 
 

Όπως είναι λογικό, στην κορυφή βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας, που αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου. Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ λαμβάνει περίπου 3 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020, όταν και μετακινήθηκε στο «Νησί». Με τα δεδομένα και τον χρόνο συμμετοχής του να έχουν αλλάξει έκτοτε, προς το καλύτερο, δεν θα προξενούσε εντύπωση μία αναπροσαρμογή -προς τα πάνω- μέσα στο ερχόμενο διάστημα.
ΕικόναΜε τις μισές αποδοχές από τον Τσιμίκα, ακολουθούν οι Φετφατζίδης, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Ο πρώτος κάνει τη δεύτερη θητεία του στα γήπεδα της Αραβίας, όπου τα «πετροδόλαρα» κυριαρχούν και δικαιολογούν το συμβόλαιό του που αγγίζει το 1.5 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού αμοίβεται με ένα ανάλογο ποσό, μετά την απόφαση και των δύο να επαναπατριστούν. Στην περίπτωση του Σωκράτη, ωστόσο, το ποσό αυτό προκύπτει από τον συνυπολογισμό των μπόνους. 
 Άλλες δύο φορές έχουν παίξει σε τριάδα Μανωλάς και Σωκράτης - Fosonline
Σε απόσταση «αναπνοής» βρίσκεται ένας ακόμα «ερυθρόλευκος», που στάθηκε άτυχος τη φετινή σεζόν: ο Κώστας Φορτούνης! Το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2019 του εξασφαλίζει 1.3 εκατ. ευρώ, αλλά είναι κλιμακωτό, κάτι που σημαίνει πως στον τελευταίο του χρόνο θα δει τις αποδοχές του να αγγίζουν τα 1.7 εκατ. ευρώ! Μέχρι τότε θα λαμβάνει ανάλογο ποσό με τον Δημήτρη Γιαννούλη της Νόριτς, αλλά και τον Τάσο Μπακασέτα. Στην περίπτωση του τελευταίου, ωστόσο, θεωρείται θέμα χρόνου να λάβει καλύτερο συμβόλαιο είτε στην Τράμπζονσπορ, είτε αλλού. 
 
Με μικρή διαφορά, ένα... σκαλί πιο κάτω από τους προαναφερθέντες βρίσκονται οι Πέλκας, Βλαχοδήμος και Τζόλης, με τις αποδοχές τους να κινούνται μεταξύ ενός και 1.2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0