Sports Βusiness

Αν ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Σμιθ αγοράσει την Ντένβερ Μπρόνκος, θα γίνει ο πρώτος μαύρος ιδιοκτήτης στην ιστορία του NFL!

Αν ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Σμιθ αγοράσει την Ντένβερ Μπρόνκος, θα γίνει ο πρώτος μαύρος ιδιοκτήτης στην ιστορία του NFL!

Την αγορά της αμερικάνικης ομάδας Ντένβερ Μπρόνκος σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος, Ρόμπερτ Σμιθ, «ταράσσοντας» τα νερά στο NFL στην πιθανότητα εμπλοκής του στην ομάδα.

Πιθανή είναι η πώληση του franchise της αμερικάνικης Ντένβερ Μπρόνκος, με τους υποψήφιους αγοραστές να είναι πολλοί, αλλά έναν να ξεχωρίζει…

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιογράφους της Front Office Sports, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρόμπερτ Σμιθ θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν να γίνουν ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας. Εάν ο Σμιθ καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία, θα είναι ο πρώτος μαύρος ιδιοκτήτης στα 101 χρόνια ιστορίας του NFL.

Ο Σμιθ έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος μαύρος στην Αμερική, σύμφωνα με το Forbes. Οι Μπρόνκος αποτιμήθηκαν πέρυσι από το Forbes στα 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια πιθανή πώληση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο θα ήταν η πλουσιότερη πώληση ομάδας στην ιστορία του αθλητισμού των ΗΠΑ.

Με καταγωγή από το Ντένβερ, ο Σμιθ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vista Equity Partners αφού ίδρυσε την εταιρεία το 2000. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Morehouse College το 2019, δεσμεύτηκε να εξοφλήσει τα χρέη φοιτητικού δανείου περισσότερων από 400 φοιτητών.

Ο Σμιθ έχει επίσης εμπλακεί σε κάποια διαμάχη. Το 2020, κατηγορήθηκε ότι είχε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε μη δηλωθέντα εισοδήματα και έκρυβε περιουσιακά στοιχεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ελβετία. Απέφυγε να κατηγορήσει συνάπτοντας συμφωνία μη δίωξης τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0