Sports Βusiness

Η Cazoo θα είναι ο νέος χορηγός της Λιλ από τη σεζόν 2022-23

Η Cazoo θα είναι ο νέος χορηγός της Λιλ από τη σεζόν 2022-23

Η Λιλ θα έχει νέο χορηγό στο μπροστινό μέρος της εμφάνισής της από το ερχόμενο καλοκαίρι, με την αγγλική εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, Cazoo, να πληρώνει το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως

 

Η πρωταθλήτρια ΓαλλίαςΛιλ, αλλάζει κεντρικό χορηγό από τη σεζόν 2022-23, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη βρετανική εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, Cazoo για τρία χρόνια, βάζοντας στα ταμεία της δώδεκα εκατομμύρια ευρώ συνολικά (τέσσερα εκάτ. ανά σεζόν). 

Αντιθέτως,  το συμβόλαιο της γαλλικής ομάδας με τον νυν κεντρικό χορηγό, τον όμιλο ηλεκτρικών συσκευών, Boulanger, να εκπνέει στις 30 Ιουνίου του 2022 . Ένα συμβόλαιο που έβαζε ετησίως 2,2 εκάτ. ευρώ στη τσέπη της Λιλ.

Μάλιστα, τα διοικητικά μέλη των «λιλουά» αποκαλύπτουν πως οι συζητήσεις για να ολοκληρωθεί το deal με την αγγλική εταιρεία είχαν ξεκινήσει λίγο πριν πουληθεί το κομμάτι marketing της γαλλικής ομάδας στην Sportfive για το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, η Cazoo, η οποία ανήκει στον βρετανό επιχειρηματία Άλεξ Τσέστερμαν, εξασφάλισε αυτό το τριετές συμβόλαιο με την Λιλ, μιας και η εταιρεία της θα αρχίσει να δραστηριοποιείται από τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο) και στη γαλλική αγορά. 

Ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλική εταιρεία είναι κεντρικός χορηγός σε Έβερτον και Άστον Βίλα. Με την ομάδα των «ζαχαρωτών» να έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο από το περασμένο καλοκαίρι για ένα ποσό που φτάνει τις 30 εκάτ. λίρες. Παρόμοια, και οι «χωριάτες» θα λάβουν το ίδιο χρηματικό ποσό για την τριετή τους συνεργασία.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0