Sports Βusiness

Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει… μπαλάρα και εκτός γηπέδων: Πρώτη φορά ξεπέρασε τη Γιουνάιτεντ στα ετήσια έσοδα

Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει… μπαλάρα και εκτός γηπέδων: Πρώτη φορά ξεπέρασε τη Γιουνάιτεντ στα ετήσια έσοδα

Ιστορικό επίτευγμα για τη Μάντσεστερ Σίτι καθώς τα ετήσια έσοδά της έφτασαν το ποσό των 622,2 εκ. ευρώ ξεπερνώντας τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να καταγράψει υψηλότερα ετήσια έσοδα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη σεζόν 2020/21 τα ετήσια έσοδα των «Σίτιζενς» άγγιξαν τα 622,2 εκ. ευρώ, με ποσοστιαία αύξηση 19% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκέντρωσε έσοδα ύψους 591,6 εκ. ευρώ

Μάλιστα υπήρξε κέρδος 2,9 εκ. ευρώ, με τον CEO της Μάντσεστερ, Σίτι Φεράν Σοριάνο να είναι δηλώνει ευχαριστημένος: «Καθαρά επιχειρηματικά, είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην κερδοφορία αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που μας έβαλε η πανδημία. Ο κορονοϊός δεν σταμάτησε την προσπάθειά μας να συνεχίσουμε μεγεθυνόμαστε, να καινοτομούμε και να αναπτύσσουμε νέες ιδέες».

Η οικονομική επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι έχει φυσικά και αγωνιστικό αντίκρισμα, καθώς η ομάδα είχε μια εντυπωσιακή σεζόν. Η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ και του Carabao Cup, μαζί με τη συμμετοχή στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του συλλόγου ήταν τα highlights της χρονιάς για τους «Σίτιζενς». Ο Φεράν Σοριάνο αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να πρωταγωνιστεί η ομάδα: «Η σεζόν έκλεισε με την ομάδα να αγωνίζεται στους 63 από το μάξιμουμ των 64 αγώνων. Κερδίσαμε την Πρέμιερ Λιγκ, φτάσαμε τις 8 κατακτήσεις League Cup και πήγαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο σύλλογος δεν τα παρατάει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν».

Τα έσοδα από τους αγώνες μειώθηκαν ραγδαία από 50 εκ. ευρώ σε μόλις 838 χιλιάδες ευρώ λόγω των αγώνων που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του κορονοϊού. Τα εμπορικά έσοδα ανήλθαν στα 325,3 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά έφτασαν τα 356 εκ. ευρώ. Το σημαντικότερο για τη Μάντσεστερ Σίτι είναι πως επέστρεψε στην κερδοφορία μετά τις ζημιές ύψους 150 εκ. ευρώ της σεζόν 2019/10.

Η ευχή του Φεράν Σοριάνο είναι ο κορονοϊός να μείνει στο παρελθόν: «Ελπίζουμε πως οι προκλήσεις της πανδημίας θα συνεχίσουν να υποχωρούν, τη στιγμή που εμείς θα εργαζόμαστε σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως πονέσαμε από την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ στον πρώτο μας τελικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε κατακτήσει τα 3 από τα 4 τελευταία τρόπαια της Πρέμιερ Λιγκ. Κοιτάζουμε μπροστά για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0