Sports Βusiness

Απαγορεύει τις πολιτικές χορηγίες η NASCAR!

Απαγορεύει τις πολιτικές χορηγίες η NASCAR!

Τα τελευταία γεγονότα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οδηγούν τη NASCAR προς την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων οι οποίες ήταν κομβικές μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Η NASCAR είναι έτοιμη να απαγορεύσει τις πολιτικές χορηγίες καθώς προσπαθεί να αποφύγει τις διαμάχες που είδε τον οδηγό της σειράς Xfinity, Μπράντον Μπράουν, να υπογράφει μια συμφωνία που συνδέεται με το άσμα Let’s Go Brandon, το οποίο έχει γίνει κωδικοποιημένη φράση για την κατάρα του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Το όργανο επιβολής κυρώσεων άρχισε να εξετάζει την απαγόρευση των πολιτικών χορηγιών το καλοκαίρι του 2020, όταν η χώρα αντιμετώπιζε πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά κατέληξε να μην εφαρμόζει την πολιτική μέχρι και το 2021.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες το άθλημα ενεπλάκη σε διαμάχες σχετικά με τη χορηγία που υπέγραψε η ομάδα του Μπράουν, αλλά η NASCAR αργότερα απέρριψε. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η οικογενειακή ομάδα του Μπράουν, η Brandonbilt Motorsports, ανακοίνωσε μια συμφωνία με ένα κρυπτονόμισμα που βασίζεται στο άσμα και είπε ότι η NASCAR το είχε εγκρίνει.

Ωστόσο, πηγές της εταιρίας αργότερα ανέφεραν ότι το όργανο επιβολής κυρώσεων δεν το είχε εγκρίνει και ότι εστάλη κατά λάθος στην ομάδα μια επιστολή από έναν υπάλληλο μεσαίου επιπέδου που υποδηλώνει ότι εγκρίθηκε. Φυσικά η κατάσταση προκάλεσε μεγάλο ανεπιθύμητο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγές αναφέρουν ότι η απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων θα μπορούσε να επιβληθεί μόλις αυτή την εβδομάδα. Η χορηγία αυτοκινήτου έχει χρησιμοποιηθεί συχνά στο NASCAR όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη διαφόρων υποψηφίων και αιτιών, κυρίως ως εφάπαξ σε διάφορες εκδηλώσεις.
https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_220102103710-brandon-brown-nascar-2021-file.jpg

Μια οριστική απαγόρευση θα μπορούσε να έχει σίγουρα διχασμένες αντιδράσεις στον κλάδο. Πολλές από τις μεγαλύτερες ομάδες και τους χορηγούς θα χαρούν να δουν τις πολιτικές χορηγίες να απαγορεύονται για να σβήσουν τη διαμάχη, αλλά ορισμένες ομάδες μεσαίου έως μικρότερου επιπέδου που είναι λιγότερο πιθανό να ανησυχούν για τις πολιτικές διαμάχες καθώς μπορεί απλά να χρειάζονται τα χρήματα των χορηγιών. Βέβαια, πηγές κοντά στο όργανο που επιβάλλει κυρώσεις λένε ότι τέτοιες χορηγίες δεν είναι μια υπερβολικά προσοδοφόρα κατηγορία.

«Είναι το λογικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και είναι συνεπές με το πώς βλέπουν το ζήτημα τα άλλα πρωταθλήματα και οι φορείς επιβολής κυρώσεων», δήλωσε ο πρώην Διευθυντής ιπποδρομιών Richard Childress Racing, Μπεν Σχλόσερ. «Υπήρξε πέρυσι μια στατιστική του Forbes ότι μόνο ένας στους τέσσερις θαυμαστές συμφώνησε ότι επιθυμεί να ακούει για πολιτικές απόψεις όταν παρακολουθεί αθλήματα. Ξέρουμε λοιπόν ότι οι οπαδοί δεν θέλουν “περισσότερη πολιτική” στα αθλήματά τους».

Η NASCAR θεωρείται ως προπύργιο του συντηρητισμού εδώ και δεκαετίες, και αυτό είναι κάτι που η ηγεσία της εργάζεται σκληρά για να αποβάλει και να θεωρείται πολιτικά ουδέτερο για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0