Sports Βusiness

Μεγάλο οικονομικό «πλήγμα» για την Τσέλσι – Κατέγραψε απώλειες ύψους 173 εκατ. ευρώ!

Μεγάλο οικονομικό «πλήγμα» για την Τσέλσι – Κατέγραψε απώλειες ύψους 173 εκατ. ευρώ!
 Η Τσέλσι ανακοίνωσε τα ετήσια κέρδη της, καταγράφοντας ζημία ύψους 173 εκατομμυρίων ευρώ ως και τις 30 Ιουνίου 2021.

Αντίστοιχα, και για να φανεί πόσο σοβαρό είναι το οικονομικό «πλήγμα» στις τάξεις των «μπλε», το προηγούμενο έτος, η Τσέλσι σημείωσε κέρδη παραπάνω των 43 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος αποδίδει την απώλεια σε «αγώνες που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και σε μειωμένα κέρδη από τις πωλήσεις των παικτών», με τα έσοδα από την αγωνιστική να κάνουν «βουτιά» από τα 55 εκατομμύρια ευρώ στα 8 εκατομμύρια ευρώ!

«Εάν δεν ήταν ο αντίκτυπος της πανδημίας, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαμε επιτύχει ρεκόρ τζίρου φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Μπρους Μπακ. Ο Μπακ πιστεύει ότι ο COVID-19 θα συνεχίσει να επηρεάζει τα οικονομικά του συλλόγου.

Η Τσέλσι δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα που ανέφερε απώλειες κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Η Γιουβέντους έχασε 217 εκατομμύρια ευρώ, με τα έσοδα να μειώνονται 16% από έτος σε έτος στα 499 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέγραψε απώλειες 111,8 εκατομμυρίων ευρώ τη φετινή χρονιά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως τα έσοδα από τις μεταδόσεις της Τσέλσι αυξήθηκαν από 217 εκατομμύρια ευρώ σε 325 εκατομμύρια ευρώ χάρη επιτυχία του συλλόγου στο Champions League.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0