Sports Βusiness

Οι τιμές των ποδοσφαιριστών που εκτοξεύθηκαν μέσα στο 2021 (video)

Οι τιμές των ποδοσφαιριστών που εκτοξεύθηκαν μέσα στο 2021 (video)

Πόσο μπορεί να αυξηθεί μία τιμή στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο»; Τα νούμερα που φαίνονται στο τέλος του 2021, αποδεικνύουν πως μπορούν πολύ. Πάρα πολύ…

Το 2021 δίνει την σκυτάλη στο 2022 και μαζί, ανοίγει η μεταγραφική αγορά του χειμώνα. Οι απολογισμοί της σεζόν πάνε και έρχονται, με τις καλύτερες στιγμές, τις χειρότερες και καταστάσεις που δίνουν την κατάλληλη πάσα για το νέο έτος. Ωστόσο, το transfermarkt μας δίνει μία εξαιρετική ευκαιρία για να μελετήσουμε κάτι διαφορετικό.

Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι τιμές των ποδοσφαιριστών ανεβοκατεβαίνουν ασταμάτητα και με απίστευτο ρυθμό. Νεαροί ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο, «ξεσπάσματα» που δίνουν τρομερό boost αλλά και μία διαφορετική αντίληψη στο πως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο.

Ντούσαν Βλάχοβιτς (+54 εκατ. ευρώ)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά, τινάζοντας στην κυριολεξία τα αντίπαλα δίχτυα. Το νέο αστέρι της Σερβίας δείχνει πανέτοιμος για το επόμενο βήμα αλλά και να χρυσώσει τα ταμεία της Φιορεντίνα. Φέτος έχει ήδη 18 γκολ σε 21 ματς ενώ από την αρχή του 2021, έχει πετύχει συνολικά 35 γκολ σε επίσημους αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο μόνο). Έτσι, ήταν λογικό πως ο 21χρονος φορ από τα 16 εκατ. ευρώ που κόστιζε τον περασμένο Γενάρη, έχει φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ (!).

Έρλινγκ Χάαλαντ (+50 εκατ. ευρώ)

Ακόμα ένα αστέρι που κάνει τις αντίπαλες άμυνες να τρέμουν. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σταματάει να ανεβάζει τις μετοχές του, καθώς από τα 45 εκατ. ευρώ τη μέρα που πήρε μεταγραφή στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, σήμερα έχει φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ (!!). Για το 2021, η αύξηση ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία φορ της Ευρώπης και δικαίως, τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μόνο φέτος έχει 19 γκολ σε 16 παιχνίδια.

Πέδρι (+50 εκατ. ευρώ)

Ο ακούραστος στρατιώτης της Μπαρτσελόνα. Δεν γέμιζε το μάτι όταν αποκτήθηκε από τη Λας Πάλμας, όμως γρήγορα, άπαντες κατάλαβαν πως χτύπησαν λύρα εκατό. Παρότι δεν είχε ενηλικιωθεί, έπαιξε, σχεδόν, σε κάθε ματς της σεζόν, φτάνοντας τις 52 συμμετοχές σε μία προβληματική σεζόν στον ισπανικό σύλλογο. Παράλληλα, έπαιξε τόσο στο EURO όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αποτέλεσμα να δει την τιμή του να αυξάνεται κατά 50 εκατ. ευρώ πάνω, φτάνοντας τα 80 εκατ. ευρώ.

Τζουντ Μπέλινγκχαμ (+48 εκατ. ευρώ)

Το «μηχανάκι» της Ντόρτμουντ στη μεσαία γραμμή. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μπορεί να κόστισε σχεδόν 23 εκατ. ευρώ όμως δεν ήταν τυχαία αρχηγός της Μπέρμιγχαμ στα 16 του (!). Το νεαρό της ηλικίας του, οι πρώτες συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας αλλά και ο τρόπος που μπορεί να κάνει τα μαγικά του στον άξονα των Βεστφαλών, δείχνουν τους λόγους που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Ταυτόχρονα, η μετοχή του έφτασε τα 48 εκατ. ευρώ σε αύξηση και το συνολικό ποσό αγγίζει τα 75 εκατ. ευρώ.

Φλόριαν Βιρτς (+46 εκατ. ευρώ)

Ακόμα ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Bundesliga. Ο Φλόριαν Βιρτς από έκτακτη προσθήκη λόγω κορωνοϊού, εξελίχθηκε σε έναν βασικό ποδοσφαιριστή της Λεβερκούζεν. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός εντυπωσιάζει σε μεγάλο βαθμό και ανεβάζει σταθερά την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στα 70 εκατ. ευρώ αυτή τη στιγμή η τιμή του, με την αύξηση να κυμαίνεται στα 46 εκατ. ευρώ.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0