Sports Βusiness

Παναθηναϊκός - Φάκελος συμβολαίων: Οι εκκρεμότητες του 2022 και η προεργασία για το κρίσιμο 2023!

Παναθηναϊκός - Φάκελος συμβολαίων: Οι εκκρεμότητες του 2022 και η προεργασία για το κρίσιμο 2023!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη μέση μιας εξαιρετικά κρίσιμης σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο η... υπόθεση και η συζήτηση με τα συμβόλαια που λήγουν είναι πάντοτε επίκαιρη. Το BN Sports βάζει κάτι όλα τα δεδομένα και αναλύει...

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα της Super League και έχει περάσει παράλληλα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάνεις πως το 2022 προμηνύεται «καυτό» για το τριφύλλι που θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο του ιστορικού θεσμού και να βγει στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια.

Αυτά, όμως, είναι λίγο πολύ γνωστά. Το BN Sports έρχεται να βάλει στο τραπέζι την πολύπλοκη πάντα υπόθεση των συμβολαίων του ρόστερ. Οι «πράσινοι» έχουν... μπόλικη δουλειά να κάνουν πάνω σε αυτό το κομμάτι, αφού τόσο το 2022 όσο και το 2023 υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (διαφορετικές μεταξύ τους) που τα συμβόλαια τους φτάνουν προς το τέλος.

Οι άμεσες εκκρεμότητες, οι δανεικοί και οι... κομμένοι

Εκτός του ότι στο τριφύλλι θα κινηθούν για την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε τρείς θέσεις (όπως φημολογείται έντονα) στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, δηλαδή αριστερό μπακ, 8-6άρι και εξτρέμ, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν συνολικά 9 συμβόλαια που λήγουν το 2022.

Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι αυτές των Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Σάντσεθ και Χατζηγιοβάνη (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα συζητήσεις ή αν έχουν ξεκινήσει δεν έχουν καταλήξει κάπου προς το παρόν), των Βέλεθ και Βιγιαφάνιες (το ίδιο σημαντικές και κρίσιμες), ενώ πρέπει να φανεί τι ακριβώς θα γίνει με τους δανεικούς.

Βιτάλ και Λούντκβιστ είναι οι δύο που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμοί, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο όρος το παρόν αν στον Παναθηναϊκό θα κάνουν κίνηση για να τους διατηρήσουν στο ρόστερ τους (και υπό ποια φόρμουλα) τη νέα σεζόν.

Τέλος, όσον αφορά τους κομμένους Αγιούμπ (τραυματίας) και Ενγκμπακοτό (παίζει με τον Παναθηναϊκό Β' στην Super League 2) λογικά θα αφεθούν ελεύθεροι να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα την καριέρα τους, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τον Γιάννη Μπουζούκη.

omadiki_2.jpg

«Καυτό» το 2024!

Όχι σε μία, όχι σε δύο αλλά συνολικά σε 12 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών λήγουν τα συμβόλαια το 2024.

Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μπορούμε να προδικάσουμε τι θα συμβεί, ωστόσο οι πράσινοι ίσως να έχουν ξεκινήσει προεργασία με κάποιες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι των Μακέντα, Καρλίτος, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Πούγγουρα και Διούδη, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κάποιοι εξ αυτών να έχουν προτάσεις το καλοκαίρι για μεταγραφή.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως το 2024 λήγουν και τα συμβόλαια των Μπρινιόλι, Κότσιρα, Παλάσιος και Ιωαννίδη, ενώ το 2025 εκείνο του Σιδερά.

Αναλυτικά τα συμβόλαια που λήγουν με βάση τις  αντίστοιχες σεζόν:

2021/22: Βέλεθ στόπερ, Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Σάντσεθ δεξιός μπακ, Μαουρίσιο μέσος, Βιτάλ εξτρέμ, Μπουζούκης μέσος, Βιγιαφάνιες μέσος, Λούντκβιστ μέσος, Χατζηγιοβάνης εξτρέμ, Μπεκ εξτρέμ, Ενγκμπακοτό εξτρέμ.

2022/23: Διούδης τερματοφύλακας, Ξενόπουλος τερματοφύλακας, Χατζηγιαννάκης τερματοφύλακας, Σένκεφελντ στόπερ, Σάρλια στόπερ, Πούγγουρας στόπερ, Χατζηθεοδωρίδης αριστερός μπακ, Ρούμπεν Πέρεθ μέσος, Κουρμπέλης μέσος, Αγιούμπ μέσος, Καρλίτος επιθετικός, Μακέντα επιθετικός.

2023/24: Μπρινιόλι τερματοφύλακας, Κότσιρας δεξιός μπακ, Παλάσιος δεξί εξτρέμ, Ιωαννίδης σέντερ φορ.

2025: Σιδεράς κεντρικός αμυντικός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0