Sports Βusiness

Mane Garrincha Stadium: Το «κόσμημα» του Μουντιάλ του 2014, αλλάζει όνομα για να... διασωθεί!

Mane Garrincha Stadium: Το «κόσμημα» του Μουντιάλ του 2014, αλλάζει όνομα για να... διασωθεί!
Ένα από τα πιο μεγάλα και όμορφα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής, που έγινε γνωστό μέσω του Μουντιάλ του 2014, το Mane Garrincha, αλλάζει ονομασία μέσω του τραπεζικού κολοσσού της Βραζιλίας, της BRB!
 
Σχετικά Άρθρα
Οι μεγάλες επενδύσεις στη Βραζιλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε το 2014, έχουν αρχίσει να... μαραζώνουν και πλέον, ζητούνται εταιρείες διατεθειμένες να τις εκμεταλλευτούν, με το αντίστοιχο κόστος. Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο τραπεζικός κολοσσός της Βραζιλίας, BRB, ανακοίνωσε πως πήρε τα δικαιώματα ονομασίας του Mane Garrincha Stadium, από το 2022 έως το 2024.
 
Με αφετηρία τον Ιανουάριο του 2022, το στάδιο χωρητικότητας 72.888 θέσεων θα ονομάζεται Arena BRB, μέσω μίας συμφωνίας που τις υπαγορεύει να καταβάλει 400.000 ευρώ κάθε χρόνο στον ιδιοκτήτη του σταδίου, δηλαδή την ομοσπονδιακή αρχή της περιφέρειας. 
Το στάδιο εντάσσεται στο συγκρότημα αθλητικών κτιρίων, που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Αΐρτον Σένα. Μάλιστα, εκεί εντάσσονται δύο ακόμα στάδια στα οποία χορηγός στην ονοματοδοσία τους είναι η εν λόγω τράπεζα: το κλειστό γήπεδο Nilson Nelson Gymnasium, αλλά και η πίστα αυτοκινήτων, Nelson Piquet.
 
Παρά το γεγονός πως το Mane Garrincha συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα στάδια της Λατινικής Αμερικής και ανακαινίστηκε το 2014 για χάρη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν τυγχάνει ανάλογης επισκεψιμότητας. Ο κορυφαίος σύλλογος της πόλης, η Μπραζιλιένσε, αγωνίζεται στην Serie D, ενώ η Μπραζίλια στο τοπικό πρωτάθλημα, Campeonato Brasiliense.
 
Εντός του 2022, αναμένεται να φιλοξενήσει τουρνουά μεγάλης σημασίας, όπως το Campeonato Paulista και το Campeonato Estadual do Rio de Janeiro, γνωστότερο ως Campeonato Carioca
 
Επίσης, τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί στον αγωνιστικό του χώρο, το Σούπερ Καπ της χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συναφθεί με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, από το 2020, έως το 2024.
 
Καλούμενος να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της BRB, Πάουλο Ενρίκε Κόστα, ανέφερε: «Η BRB πάντοτε συμβαδίζει με την πρωτεύουσα της χώρας μας, την Μπραζίλια. Κάθε προσπάθεια να μεγαλώσει η εταιρεία παραμένει στενά συνδεδεμένη με τις ρίζες της πόλης μας».
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0