Sports Βusiness

Formula E: Νέο οικονομικό ανώτατο όριο ύψους 14 εκατομμυρίων!

Formula E: Νέο οικονομικό ανώτατο όριο ύψους 14 εκατομμυρίων!

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το οικονομικό όριο στην Formula E, το οποίο πλέον θα φτάνει σχεδόν τα 15 εκατομμύρια.

Σχετικά Άρθρα

Η Formula E, το μονοθέσιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού όπου χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναμένεται να επιβάλλει νέους οικονομικούς κανονισμούς εγκεκριμένους από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA. Οι κανονισμοί ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του πρωταθλήματος, παρακολουθώντας και ελέγχοντας τα επίπεδα δαπανών των ομάδων και των κατασκευαστών τους.

Η Αρχή πιστεύει ότι οι κανονισμοί θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επενδυτών και εμπορικών εταίρων, όπως και στη διατήρηση των σημερινών συμμετεχόντων. Θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2022 για την 9η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E.

Το επίπεδο δαπανών για τις ομάδες της σεζόν 9 και 10 θα είναι 14,6 εκατομμύρια δολάρια ανά χρονιά, ενώ οι κατασκευαστές έχουν όριο 28,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο σεζόν, ξεκινώντας από την 9η. Ξεκινώντας με την 11η σεζόν, οι δαπάνες της ομάδας θα αυξηθούν στα 16,8 εκατομμύρια δολάρια.

Οι νέοι κανονισμοί της Formula E ακολουθούν μερικά δυνατά χρόνια του πρωταθλήματος, το οποίο σημείωσε κέρδη για πρώτη φορά το 2019 με έσοδα 220,5 εκατομμυρίων δολαρίων! Στην έβδομη σεζόν της, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου του 2021, η τηλεθέαση των ζωντανών αγώνων αυξήθηκε κατά 125% σε βασικές αγορές του εξωτερικού. Η σειρά σημείωσε άνοδο του κοινού 25% από έτος σε έτος στις ΗΠΑ με το New York E-Prix και άλλους αγώνες στο CBS.

Η συνολική τηλεθέαση έφτασε τα 316 εκατομμύρια σε 15 αγώνες στην 7η σεζόν, σημειώνοντας αύξηση 32% από έτος σε έτος.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0