Sports Βusiness

Κιλιάν Εμπαπέ: Γενέθλια για το recordboy, που αναμένουν πολλοί... μνηστήρες! (video)

Κιλιάν Εμπαπέ: Γενέθλια για το recordboy, που αναμένουν πολλοί... μνηστήρες! (video)

Ποιος δεν θα ‘θελε τον Κιλιάν Εμπαπέ στην ομάδα του; Ποιοι μπορούν όμως πραγματικά να τον κάνουν δικό τους;

Σχετικά Άρθρα

Γενέθλια για τον Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Γάλλο να κλείνει τα 23α του χρόνια! Μια γεμάτη χρονιά για τον ίδιο, με πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές φήμες αλλά και πολλά ρεκόρ! Ρεκόρ τα οποία γράφουν ιστορία, ανεβάζουν την ποιότητά του και συνάμα την… χρηματιστηριακή του αξία!

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα όπως αυτό του Λιονέλ Μέσι, ενώ κλείνει την χρονιά με 43 γκολ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και μόνο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκεται μπροστά του με 58. Νωρίτερα, τον προηγούμενο Μάρτη (21/3), ο Εμπαπέ έγινε επίσης και ο πιο μικρός ηλικιακά που φτάνει τα 100 γκολ στη Ligue 1 (22 ετών και 95 ημερών)! Ένα ρεκόρ που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, όπου μόνο ο Λιονέλ Μέσι (23 ετών και 149 ημερών) και ο Γουέιν Ρούνεϊ (24 ετών και 99 ημερών) μπορούν να ανταγωνιστούν στον 21ο αιώνα

Όσον αφορά στον σύλλογο του Παρισιού, ο Γάλος ετοιμάζεται να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της PSG. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή κατέχει την τρίτη θέση στους all-time σκόρερ με 145 γκολ, καραδοκώντας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (156 γκολ) και Έντινσον Καβάνι (200 γκολ).

mbappe-100.jpeg

Βέβαια το αν εν τέλει θα ανεβεί στην κορυφή της σχετικής λίστας, εξαρτάται και από το αν θα παραμείνει στην ομάδα αφού το ποδοσφαιρικό του μέλλον είναι κάτι του οποίου την κατάληξη δεν γνωρίζει κανείς και αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο θέμα σχολιασμού στον ποδοσφαιρόκοσμο φέτος!

Με το συμβόλαιο του Γάλλου να λήγει το προσεχές καλοκαίρι (2022) οι ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους έχουν ανοίξει ήδη τα χαρτιά τους, κάνοντάς του επίσημες προτάσεις. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές φήμες ότι ο Εμπαπέ μπορεί να ενταχθεί σε άλλη ομάδα τον Ιανουάριο του 2022 ή όταν λήξει αργότερα το συμβόλαιό του. Αυτό ακούγεται ότι ήταν ένα ενδεχόμενο ακόμη και πριν την άφιξη του σούπερ σταρ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το πιθανό ταξίδι στη Μαδρίτη

Αν και ο 22χρονος συνδέθηκε πρόσφατα με μια πιθανή μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχει ένα πολύ πιθανό σενάριο να συνεχίσει την καριέρα του σε μία από τις άλλες κορυφαίες ομάδες όπως είναι οι  Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Τσέλσι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει την αγοραία αξία του Εμπαπέ – η οποία μπορεί να είναι κάπου μεταξύ 160 και 200 εκατομμυρίων ευρώ –  έπειτα από τα οικονομικά χτυπήματα που δέχτηκαν λόγω της πανδημίας.

Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε στις οικονομικές της καταστάσεις ότι:

«Σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από την πανδημία, η απώλεια εισοδήματος που έχει υποστεί ο σύλλογος στις διαφορετικές δραστηριότητές του από τον Μάρτιο του 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2021 είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθεί η απώλεια νέων εσόδων.

Προκειμένου να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της απώλειας εισοδήματος που προκαλείται από τον Covid-19, τον Απρίλιο του 2020 το κλαμπ εξασφάλισε νέα τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 205 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 155 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε τέσσερα δάνεια με χάρη 1 έτους περίοδο 5ετούς διάρκειας και 50 εκατ. ευρώ σε πιστωτική διευκόλυνση 3 ετών».

Παρόλο που οι συνθήκες κάθε ποδοσφαιρικού συλλόγου μπορεί να διαφέρουν, οι κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει ότι, εάν η ομάδα έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον Eμπαπέ, μπορεί να χρειαστεί μια ανατροπή στα εμπορικά έσοδα του συλλόγου ή μια βουτιά σε αχρησιμοποίητες πιστωτικές διευκολύνσεις για να πληρώσει άνετα αυτό που μπορεί να ζητήσει ο Γάλλος.

Στο παιχνίδι και η Νιούκαστλ

Ένα άλλο σενάριο είναι ότι η Παρί θα κρατήσει τον 22χρονο στην ομάδα συμφωνώντας ότι ο Εμπαπέ αξίζει πολύ περισσότερο από την αναφερόμενη αγοραία αξία των 200 εκατομμυρίων ευρώ και θα του καταβάλει μισθό που μπορεί να αξίζει τον κόπο να παραμείνει.

Κανείς δεν μπορεί βέβαια να παραλείψει το γεγονός πως στο παιχνίδι βρίσκεται πλέον και Νιούκαστλ! Έπειτα από την αγορά του αγγλικού συλλόγου από τους Σαουδάραβες, η οικονομική δυναμική του έχει εκτοξευθεί στα ύψη έχοντας πλέον το μεγαλύτερο μπάτζετ στον ποδοσφαιρικό κόσμο το οποίο αγγίζει τα 370 δισεκατομμύρια. Συνεπώς οι πιθανότητες να προχωρήσει σε μια υψηλή προσφορά για τον Γάλλο, δεν είναι κάτι παράλογο.

Αν ο Γάλλος, ωστόσο, επιδιώκει κυρίως την αλλαγή του περιβάλλοντος και αν τα χρήματα δεν είναι το μόνο ζητούμενο, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα λάβουν μια επιβεβαίωση για το πώς θα είναι η αλλαγή τον Ιανουάριο του 2022, όταν και ο σταρ θα είναι σε θέση να συνάψει συμφωνίες και να συμμετάσχει σε έναν σύλλογο ως ελεύθερος.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0