Sports Βusiness

Τα μικρότερα μπάτζετ που θα απολαύσουμε στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα (video)

Τα μικρότερα μπάτζετ που θα απολαύσουμε στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα (video)

Και όμως, τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Το BN Sports σας ξεχωρίζει πέντε ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στις διοργανώσεις της UEFA, έχοντας μικρότερο μπάτζετ από τον μέσο όρο των ομάδων που συμμετέχουν μαζί τους.

Η προσθήκη του Europa Conference League ήταν μία τεράστια «ανάσα» στις μικρότερες ομάδες της Ευρώπης να δείξουν την πολύτιμη αξία τους και τα όσα έχουν να προσφέρουν. Χώρες που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη ποδοσφαιρικού στοιχείου, συστήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και επαλήθευσαν την σημασία της νεοφερμένης διοργάνωσης.

Ωστόσο, το ρητό πως «τα λεφτά δεν παίζουν ποδοσφαίρου» αποδείχθηκε ξανά. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των ομίλων, έγιναν γνωστά τα ονόματα των ομάδων που θα βρίσκονται τόσο στα νοκ-άουτ των Europa League και Conference League όσο και απευθείας στους «16» της διοργάνωση. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τους συλλόγους με τα χαμηλότερα μπάτζετ που αποτελούν και την έκπληξη στις διοργανώσεις τους.

Μίντιλαντ (47 εκατ. ευρώ)

Η εξέλιξη της Μίντιλαντ μέσα στα χρόνια είναι αξιοζήλευτη. Από ένα μικρό ρόστερ της Δανίας, έχει εξελιχθεί σε μία δύναμη που δίνει συνεχώς το παρών στην Ευρώπη. Πέρσι έπαιξε στο Champions League και μονοπώλησε το ενδιαφέρον αλλά το ίδιο συνέβη και φέτος στο Europa League. Σε όμιλο με Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λουντογκόρετς, κατάφερε να τερματίσει 3η με την τελευταία ομάδα από κάτω της.

Μάλιστα, αν είχε κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τους Βούλγαρους, τότε θα βρισκόταν ανάμεσα στις ομάδες της επόμενης φάσης. Ωστόσο, τώρα θα συνεχίσει στα νοκ-άουτ του Conference League (πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ). Το ρόστερ της αυτή την στιγμή, κοστίζει σχεδόν 47 εκατ. ευρώ και είναι από τα μικρότερα της διοργάνωσης. Φυσικά, ξεχωρίζει το όνομα του Εβάντερ να ξεχωρίζει στην κορυφή των ακριβότερων παικτών της με επτά εκατ. ευρώ. Ακολουθεί ο Καζούστε αλλά και οι Μαρόνι-Σίστο.

Λίντσερ (30 εκατ. ευρώ)

Η διαφορά της Λιντς με τις υπόλοιπες της λίστας, είναι πως είναι η μοναδική ομάδα που δεν θα παίξει σε νοκ-άουτ. Ο λόγος είναι επειδή σάρωσε στον όμιλό της στο Conference League. Στην κυριολεξία. Μία ανερχόμενη δύναμη από την Αυστρία που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του ποδοσφαίρου της.

Συγκεκριμένα, με μόλις μία ισοπαλία και πέντε νίκες, η ΛΑΣΚ τερμάτισε πρώτη σε γκρουπ με Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Ελσίνκι και Αλασκέρτ. Από την πλευρά του ρόστερ, ο αυστριακός σύλλογος κινείται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς φτάνει περίπου τα 30 εκατ. ευρώ, με τους Σλάγκερ και Μάρεσιτς να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι σε αυτό. Ο καθένας τους κοστίζει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που από δύο εκατ. ευρώ, έχουν οι Μπάλιτς, Γκρούμπερ αλλά και ο Ραγκούζ.

Σέριφ Τιρασπόλ (21 εκατ. ευρώ)

Η παρέα των Αθανασιάδη, Κολοβό και Ευαγγέλου μας… τρέλανε. Η Σέριφ Τίρασπολ δεν έγινε απλώς η πρώτη Μολδαβική ομάδα που μπαίνει στους ομίλους του Champions League αλλά έκανε την απόλυτη διαφορά με τις νίκες επί των Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ρεάλ Μαδρίτης (μέσα στο Μπερναμπέου κιόλας). Από εκεί και πέρα, δεν κατάφερε να περάσει στους «16» αλλά έκλεισε μία θέση στα νοκ-άουτ του Europa League, όπου θα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Η ομάδα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάνει εμφανή την διαφορά της, μέσω του μπάτζετ της. Με 21 εκατ. ευρώ, εισέπραξε περίπου 5,5 φορές παραπάνω από την πορεία στο Champions League. Ο Δημήτρης Κολοβός και Γιώργος Αθανασιάδης είναι από τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές, όμως ο Αντάμα Τραορέ κατέχει την κορυφή με 2,5 εκατ. ευρώ στην αξία.

Μπόντο Γκλιμτ (14,5 εκατ. ευρώ)

Ακόμα μία μεγάλη έκπληξη του Conference League. Η ομάδα της Νορβηγίας είναι η βορειότερη πρωταθλήτρια της Ευρώπης (!) και στο πρωτάθλημά της έχει κάνει την διαφορά την τελευταία διετία. Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά και μπορεί πέρσι να έμεινε εκτός Ευρώπης από τη Μίλαν αλλά φέτος ξέσπασε στην Ρόμα. Συγκεκριμένα, μπορεί να τερμάτισε 2η στον όμιλό της αλλά κόντρα στην ομάδα του Μουρίνιο βρήκε έξι φορές τα δίχτυα (!) και έκανε αρκετό θόρυβο.

Το ρόστερ από την άλλη, είναι από τα μικρότερα σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA. Μόλις 14,5 εκατ. ευρώ και με μόλις δύο ποδοσφαιριστές να ξεπερνούν το εκατομμύριο. Μάλιστα, ο ένας αποχωρεί τον Γενάρη. Πρόκειται για τους Αντρέ Μπιορκάν και Πάτρικ Μπεργκ. Ο πρώτος έκλεισε στην Χέρτα και θα αποχωρήσει ενώ ο δεύτερος, είναι ο αρχηγός και το βασικό στέλεχος του άξονα.

Ράντερς (13,3 εκατ. ευρώ)

Και φτάνουμε στο μικρότερο, οικονομικά, ρόστερ στις ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη μετά τα Χριστούγεννα. Η Ράντερς είναι το ζωντανό παράδειγμα που δημιουργήθηκε το Conference League. Δεν βρέθηκε απλώς σε ομίλους αλλά κατάφερε να κατακτήσει και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα απέναντι σε Άλκμααρ, Γιαμπλόνετς και Κλουζ. Φυσικά, το κατόρθωμα ήταν κάτι… μεγάλο, δεδομένου του μπάτζετ που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, μόλις 13,3 εκατ. ευρώ (!) κοστίζει το ρόστερ του δανέζικου συλλόγου. Όπως και με τον Μπόντο, έτσι και εδώ, μόλις δύο αγγίζουν το εκατομμύριο ενώ ο δανεικός από την Γκενκ, Οντέι είναι ο ακριβότερος με 1,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα έσοδα από την Ευρώπη, ίσως βοηθήσει στην αγορά του ποδοσφαιριστή από την βέλγικη ομάδα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0