Sports Βusiness

Το θαύμα της Σέριφ: Έκανε την υπέρβαση και εισέπραξε 5,5 φορές το μπάτζετ της!

Το θαύμα της Σέριφ: Έκανε την υπέρβαση και εισέπραξε 5,5 φορές το μπάτζετ της!

Η Σέριφ Τιρασπόλ το βράδυ της Τρίτης (7/12) πήρε και με τη… βούλα το εισιτήριο για το UEFA Europa League. Ποιες ήταν οι απαιτήσεις που υπήρχαν στην ομάδα κατά την κλήρωση των ομίλων και πόσο σημαντική ήταν τελικά η συμμετοχή της στο Champions League;

Η Σέριφ Τιρασπόλ δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στην φάση των «16» του UEFA Champions League. Που να μπορέσει βέβαια μια ομάδα του μεγέθους της, να διεκδικήσει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ίντερ; Και όμως,έγινε η πρώτη Μολδαβική ομάδα που παίρνει πρόκριση και συμμετοχή στους ομίλους τους Champions League και έκανε τη χώρα της την 34η στην λίστα της UEFA, με τη σφραγίδα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών Δημήτρη Κολοβού και Γιώργου Αθανασιάδη, οι οποίοι στην Ελλάδα δεν πήραν την εμπιστοσύνη την οποία αναζητούσαν. Η Σέριφ τους την προσέφερε απλόχερα και εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους με το παραπάνω.

Με δύο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες περισύλλεξε 7 βαθμούς και κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου η οποία στέλνει στο UEFA Europa League. To ντεμπούτο της στα ευρωπαϊκά… σαλόνια και στους ομίλους το έκανε με το δεξί, απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ την οποία υπέταξε με 2-0 και τα ελληνικά «αστέρια» της να πρωτοστατούν στην βασική ενδεκάδα.

Το επόμενο και πιο «τρελό» βήμα ήταν το αδιανόητο διπλό στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ. Ξανά, Δημήτρης Κολοβός και Γιώργος Αθανασιάδης ήταν παρών και σε αυτό το επίτευγμα των Μολδαβών, με τον Έλληνα γκολκίπερ μάλιστα να ανακηρύσσεται MVP του αγώνα, καθώς με τις καίριες επεμβάσεις του κράτησε ζωντανή τη Σέριφ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ με τον Γιασιγκμπόεβ, αλλά οι Μαδριλένοι βρήκαν απάντηση από την άσπρη βούλα και ισοφάρισαν. Όλα οδηγούσαν σε μια ισόπαλη αναμέτρηση, αλλά στο 90ο λεπτό ο Σεμπάστιαν Τιλ έβγαλε έναν… άσσο από το μανίκι του και με μια βολίδα «σκότωσε» τη Ρεάλ.

Τι και αν δεν κατόρθωσε να πάρει άλλη νίκη (;) αυτοί οι έξι βαθμοί στάθηκαν αρκετοί για να της δώσουν μια θέση στο Europa League. Τι της προσέφερε όμως η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση; Πολύ εμπειρία και πολλά χρήματα.

Το συνολικό μπάτζετ των Μολδαβών, υπολογίζεται κοντά στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Το Champions League της εξασφάλισε κάτι παραπάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν 5,5 φορές το μπάτζετ της. Πιο συγκεκριμένα η Σέριφ εισέπραξε 23.307.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που επρόκειτο να λάβει για την πρόκριση της στο Europa League και τα αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν εκεί!

Τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας μάλιστα για την τρέχουσα σεζόν είναι του Δημήτρη Κολοβού και του Καστανιέδα με συμβόλαια ύψους 200.000 ευρώ.

Τα προαναφερθέντα έσοδά προκύπτουν από τους ακόλουθους παράγοντες:

15.640.000 από την είσοδο στους ομίλους
1.137.000 από το ranking
5.600.000 από τις δύο νίκες
930.000 από την ισοπαλία

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0