Sports Βusiness

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποκομίσει μέχρι και 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια από αθλητικά γεγονότα την επόμενη δεκαετία!

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποκομίσει μέχρι και 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια από αθλητικά γεγονότα την επόμενη δεκαετία!

Το αστρονομικό ποσό των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως θα «αγγίξει» το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη δεκαετία, ως κέρδος από τα αθλητικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα!

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να λάβει επενδύσεις και εμπορικά οφέλη έως και 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία, φιλοξενώντας μια σειρά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω έκθεση της Ernst & Young ανατέθηκε από το UK Sport και την City of London Corporation. Ακολουθεί τη δήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο που εντόπισε 97 αγώνες σε 44 αθλήματα που θα ήθελε να φιλοξενήσει.

Οι αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ έχουν ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο άλλα σημαντικά γεγονότα στο ραντάρ του προς το παρόν:

  • Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030, το οποίο αυτή τη στιγμή αξιολογείται για μια κοινή προσφορά με την Ιρλανδία.
  • Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Γυναικών 2025, για το οποίο η Αγγλία έχει ήδη λάβει την ιδιότητα του προτιμώμενου μειοδότη. Η Ένωση Ποδοσφαίρου Ράγκμπι, το διοικητικό όργανο της αγγλικής ένωσης ράγκμπι, εκτιμά ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 214 εκατομμύρια δολάρια για την τοπική οικονομία.
  • Τον Οκτώβριο, ο καγκελάριος του Οικονομικού του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak ανακοίνωσε 41,2 εκατομμύρια δολάρια σε κρατική χρηματοδότηση για την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι γυναικών και τις προσφορές του Tour de France Grand Depart 2026. Υποσχέθηκε επίσης 15,1 εκατομμύρια δολάρια για την προσφορά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.

«Μπορούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω την αναμφισβήτητη αξία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινώντας συνεργασίες όχι μόνο με το City του Λονδίνου, αλλά και με τον επιχειρηματικό και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Σύμβουλος του UK Sport Simon Morton.

Μένει να δούμε αν πράγματι το Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλαμβάνει την Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία, φτάσει στο σημείο να κερδίσει αμέτρητα δισεκατομμύρια δολάρια από αθλητικά γεγονότα. Αν μάλιστα το ποσό φτάσει στο… υπολογιζόμενο, τότε θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0