Sports Βusiness

CIES: Χάαλαντ, Βινίσιους και Φόντεν οι «χρυσοί» νεαροί φορ που αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια!

CIES: Χάαλαντ, Βινίσιους και Φόντεν οι «χρυσοί» νεαροί φορ που αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια!

Το ταλέντο «πληρώνεται» στον χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα αδρά! Μελέτη του CIES αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι νεαροί παίκτες και «ακτινογραφεί» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!  

Ο Νορβηγός, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Βραζιλιάνος, Βινίσιους Τζούνιορ και ο Άγγλος, Φιλ Φόντεν, είναι οι ακριβότεροι νεαροί (κάτω των 23 ετών) επιθετικοί, που αγωνίζονται στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική μελέτη του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Οι 21χρονοι επιθετικοί της Ντόρτμουντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι, «κοστολογούνται» στα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με δέκα εκατομμύρια διαφορά στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο», ακολουθεί ο επίσης Άγγλος, Μέϊσον Γκρίνγουντ (20 ετών) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

FF_cDw9XEAUEojH.jpg

Όσον αφορά στην θέση του τερματοφύλακα, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, είναι ο ακριβότερος μακράν του δεύτερου. Όπως προκύπτει από την σχετική έρευνα, ο Ιταλός κίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν, «κοστολογείται» στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η «τιμή» του Γάλλου τερματοφύλακα της Λιντς, Ιλάν Μεσλιέ, στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο», είναι... μόλις 40 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ακριβότερος νεαρός αμυντικός μέσος από το Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, είναι ο 18χρονος Άγγλος άσος της Ντόρτμουντ, Τζούντ Μπέλιγχαμ με «κόστος» 120 εκ. ευρώ, οι ακριβότεροι μεσοεπιθετικοί, είναι ο 19χρονος Ισπανός διεθνής της Μπαρτσελόνα, Πέδρι και ο Γερμανός, Φλοριάν Βιρτς (18,6 ετών) της Λεβερκούζεν με «αξία» 140 εκ. ευρώ.

FF6UUKDX0AI7FZN.jpg

FF6SRtEWYAEOnJR_2.jpg


Τέλος, ο 20χρονος Κροάτης, Γιόσκο Γκβάρντιολ της Λειψίας και ο 21χρονος Ισπανός της Μπαρτσελόνα, Έρικ Γκαρσία, είναι οι πιο ακριβοί κεντρικοί αμυντικοί με 80 εκ. ευρώ έκαστος, ενώ οι πιο ακριβός ακραίος οπισθοφύλακας, είναι ο 21χρονος Καναδός, Αλφόνσο Ντέϊβις της Μπάγερν Μονάχου, με «αξία» 120 εκατομμύρια ευρώ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0